Theo Janssen legt uit waarom hij Twente boven Ajax plaatst

Foto: Theo Janssen legt uit waarom hij Twente boven Ajax plaatst

Theo Janssen was een publiekslieveling in De Grolsch Veste bij FC Twente, maar besloot in 2011 naar Ajax te transfereren, dat liefst 3 miljoen euro voor hem op tafel legde. De middenvelder werd kampioen in Amsterdam, maar vertrok al snel weer naar Vitesse.

In een uitgebreid interview met TC/Tubantia blikt hij terug: “Ik ben een Vitessenaar in hart en nieren. Ik draag Twente en Ajax een warm hart toe. En dan Twente toch nog meer dan Ajax. Ik heb niet lang gevoetbald bij Ajax. Die files. De A12 was destijds een drama. Ik deed er vanuit Arnhem uren over om naar Amsterdam te komen.” In gesprek met zijn toenmalige coach Frank de Boer luchtte Janssen zijn hart: “Hij vroeg wat ik wilde. Ik sprak mijn twijfels uit. Vitesse wilde me graag hebben. Hij zei: we staan je niet in de weg als je terug wil. Die boodschap was netjes, maar glashelder. Eerlijkheid heb ik altijd erg belangrijk gevonden.”

De oud-voetballer beaamt dat hij niet alles uit zijn carrière heeft gehaald: “Ik heb vijf interlands voor Oranje gespeeld. Dat is wat weinig. Ik had erbij moeten zijn op het WK van 2010. Maar ik had mijn kansen daarvoor al verpest. Ik zegde vaak af. Met kleine blessures. Nederland had ook Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart. Dan dreigde vooral de bank. Dat vond ik niets. Als ik kwam, wilde ik spelen.”

Twente werd kampioen in het seizoen 2009-2010: “De sleutel tot succes was onze degelijkheid. We gaven weinig kansen en goals weg, maar hadden altijd een tempoversnelling en scorend vermogen. We wonnen gewoon heel vaak. Ajax behaalde dat seizoen ontzettend veel punten (85, red.). Maar Twente behaalde er nog meer. Dat is de verdienste van die groep.”

Logisch dat hij Twente boven Ajax plaatst?

  • Ja
  • Nee
889+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie