Foppe positief over Jansen: “Dit had Heerenveen nodig”

Foto: Foppe positief over Jansen: “Dit had Heerenveen nodig”

Foppe de Haan is te spreken over de prestaties van SC Heerenveen in dit afgebroken Eredivisie-seizoen. Het 76-jarige clubicoon zag een ploeg ‘die bij vlagen alweer heel aardig voetbalde’. De Haan is daarnaast enthousiast over trainer Johnny Jansen.

De voormalig oefenmeester stelt dat Jansen met dynamiek en creativiteit in het elftal heeft gebracht, daarnaast gaat hij goed om met alle mensen binnen de club. “Dat hadden we nodig, want daarvoor hebben we een aantal harlekijnen gehad die alleen maar met zichzelf bezig waren. Als het dan niet loopt, gaat dat geweldig storen”, zegt de Fries tegen Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

Jansen vraagt af en toe advies aan de ervaren De Haan. “Zij zijn de baas en zij moeten het bepalen, maar ze willen graag leren van anderen. Dat gevoel heb ik jarenlang helemaal niet gehad. Dan liep ik er wel, maar dacht ik ‘oké…’ Johnny belt me nu ook wel eens een paar dagen na de wedstrijd en dan belt-ie van: Foppe, wat vond je ervan? Nou, dan zeg ik gewoon wat ik ervan vond.”

De Haan is te spreken over de aanpak van Jansen. “Met Marco van Basten had ik dat ook wel. Hij had echt verstand van voetbal, maar kon dat moeilijk vertalen naar het veld en het trainen. Daar heb ik hem mee geholpen en dat stelde hij ook zeer op prijs, dat was geen probleem.”

Met Jurgen Streppel en Jan Olde Riekerink was die klik er minder. “Streppel en Olde Riekerink belden op en zeiden: ‘Ik wil een keer met je praten.’ Dan eet je een pizza en daarna bellen ze je nooit weer. Dat vond ik heel flauw”, zucht De Haan. “Dan heeft iemand gezegd: Je moet even met Foppe en Riemer praten, want dat is wel goed voor de buitenwereld.”

Eens met Foppe?

  • Ja, Jansen doet het goed
  • Niet helemaal…
126+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie