Gesprek De Graafschap en KNVB levert weinig op

Foto: Gesprek De Graafschap en KNVB levert weinig op

De Graafschap kan zich na een onderhoud met algemeen directeur betaald voetbal Eric Gudde, nog steeds niet vinden in de genomen besluiten rondom promotie/degradatie. De directie van de Superboeren brachten gisteren een bezoek aan Zeist.

Aanleiding was de commotie die ontstaan was na de vergadering van afgelopen vrijdag. Het bestuur betaald voetbal besloot dat de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie niet promoveert, net als koploper Cambuur. Beide clubs waren niet alleen teleurgesteld in het resultaat, maar ook raakten de verhoudingen verstoord door de warrige gang van zaken tijdens de vergadering en de opstelling van Gudde na het mededelen van zijn besluit.

Gisteren probeerden de club en de KNVB een begin te maken met het herstel van de relatie. Eerst verscheen bondsvoorzitter Just Spee op De Vijverberg, erna gingen algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp en technisch manager Peter Hofstede naar Zeist voor een gesprek met Eric Gudde en bestuurssecretaris Mark Boetekees.

“Het gesprek begon wat moeizaam, maar was erna wel professioneel”, zegt Ostendorp. “Gudde vertelde onder meer dat hij ranglijsten van de afgelopen tien jaar heeft doorgenomen en daarin onderbouwing heeft gevonden voor de conclusie dat hij de huidige ranglijst niet onherroepbaar kon verklaren. Daarop heb ik nog opgemerkt dat er professionele bureaus zijn die zich bezighouden met data-analyse.” 

Over compensatie voor de getroffen clubs heeft De Graafschap nog geen concrete toezegging gekregen. De bond deed eerder een beroep op de Europese deelnemers om hun premies te delen. Dat zal vanuit de clubs zelf moeten komen, maar tot dusverre hebben alleen AZ en Willem II laten blijken dat ze een fors percentage willen afstaan. Bovendien is nog onzeker wanneer een nieuw Europees seizoen zal starten. Op zijn vroegst zullen er in september weer UEFA-premies naar de Eredivisie stromen, maar vermoedelijk gebeurt dat pas later. Cambuur en De Graafschap hebben echter nu problemen, omdat zij al aan het voorsorteren waren op promotie.

Ostendorp: “Wij zouden uiteraard graag weten waarmee we rekening kunnen houden. Gudde zei dat daar een heel plan voor klaar ligt, maar de inhoud van het plan is ons onbekend.” 

Cambuur en De Graafschap nemen gezamenlijk juridische stappen tegen de KNVB. Ze hebben daarvoor advocaat Dolf Segaar in de arm genomen.

Had je dit verwacht?

  • Zeker
  • Nee dat niet
131+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie