TRANSFERUURTJE: Schandalig Ajax-bod, Feyenoord-dubbeldeal

Foto: TRANSFERUURTJE: Schandalig Ajax-bod, Feyenoord-dubbeldeal

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is wel duidelijk dat er momenteel iets speelt tussen André Onana en FC Barcelona. Er wordt echter steeds meer duidelijk over de belangstelling van de Catalanen voor de keeper van Ajax, en het ziet er allemaal niet zo heel goed uit. De nummer één van de Primera División heeft contact opgenomen met Albert Botines, de zaakwaarnemer van de Kameroener, en wil zijn interesse binnenkort concretiseren. Het dagblad Sport meldt echter dat directeur voetbalzaken Marc Overmars een bod van 20 à 25 miljoen euro kan verwachten en dat is natuurlijk wel héél weinig. De transferwaarde van Onana wordt momenteel geschat op 36 miljoen euro en Ajax zou wel gek zijn om hem voor ‘slechts’ 20 miljoen euro te verkopen. Er is dan ook een grote kans dat de aanbieding van Barça weggelachen zal worden, al is het de vraag hoe de goalie hierop reageert.

Voetballers als Nicolás Tagliafico, André Onana en Donny van de Beek zitten in een lastig parket bij Ajax. Het drietal dacht een mooie transfer te kunnen maken, maar dit gaat mogelijk niet door omdat clubs minder te besteden hebben vanwege de coronacrisis. Oefenmeester Erik ten Hag heeft echter een duidelijke boodschap voor de spelers die uit de Johan Cruijff ArenA willen vertrekken. In een interview met Voetbal International vertelt hij: “Het zou nog een hele krachttoer kunnen worden om iedereen te houden. Maar als internationaal de geldstromen niet op gang komen en de juiste bedragen niet op tafel, dan blijven de spelers bij Ajax.”Oefenmeester Dick Advocaat staat ook volgend seizoen voor de groep bij Feyenoord en het is algemeen bekend dat de coach toezeggingen heeft gekregen. Hij wil meedoen om het kampioenschap en dus zullen er investeringen gedaan moeten worden. Gaan we uit van het principe ‘waar rook is, is vuur’, dan heeft technisch directeur Frank Arnesen het momenteel behoorlijk druk. Er gaat namelijk geen dag voorbij zonder geruchtjes over de Rotterdammers in de Turkse pers. Vandaag wordt er geschreven dat de traditionele Eredivisie-topclub uit is op een dubbeltransfer: Oguzhan Özyakup én Jeremain Lens moeten overkomen van Besiktas.

Alles wordt volgend seizoen anders in De Grolsch Veste in Enschede. Technisch directeur Ted van Leeuwen en oefenmeester Gonzalo García ruimen het veld bij FC Twente, maar ook de selectie wordt flink onder handen genomen… De Telegraaf onthult namelijk op woensdag: “Niet alleen de technische leiding van FC Twente wordt volledig vernieuwd, maar ook de spelersgroep zal er in het nieuwe seizoen heel anders uitzien. Maar liefst zestien spelerscontracten lopen af en maar acht contracten lopen door. Bij de spelers met een doorlopend contract zitten Joël Drommel, Lindon Selahi en Julio Pleguezuelo en er is een reële kans dat een of meerdere van deze spelers verkocht worden deze zomer.”

Buitenland:

De naam van Matthijs de Ligt wordt de laatste tijd wel heel erg vaak genoemd in het geruchtencircuit. Elke dag verschijnen er nieuwe geruchten over een mogelijke transfer naar FC Barcelona of Real Madrid, en daar is de verdediger van Juventus wel een beetje klaar mee. Volgens La Gazzetta dello Sport heeft de voormalige aanvoerder van Ajax nu daad bij woord gevoegd: hij zou zijn zaakwaarnemer Mino Raiola de opdracht hebben gegeven om elke aanbieding die hij krijgt af te wijzen. De Ligt heeft niet voor niets voor Turijn gekozen en wil per se slagen bij De Oude Dame.

Het begint er meer en meer op te lijken dat Leroy Sané volgend seizoen niet meer voor Manchester City speelt. Een klein jaartje geleden werd de buitenspeler al begeerd door Bayern München, en Der Rekordmeister is nog steeds concreet. Voetbal International meldt op woensdagochtend: “Sport BILD schrijft dat er een volgende stap is gezet richting een mogelijke toptransfer. Het medium heeft doorgespeeld gekregen dat Flick deze week telefonisch contact heeft gezocht met Sané. In het gesprek, dat ongeveer een halfuur duurde, werd een mogelijke samenwerking besproken.” Het blad vervolgt: “Sané voelt wel wat voor een transfer naar Bayern. In de Allianz Arena denkt hij ‘zijn grote doel te kunnen verwezenlijken’, zo gaf zaakwaarnemer Damir Smoljan eerder deze maand al aan. Hij voegde daaraan toe dat er ook andere Europese topclubs interesse hebben in zijn cliënt. In de wandelgangen werden Barcelona en Real Madrid genoemd als concurrenten voor Bayern.”

Goed van De Ligt?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
614+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
93+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
212+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
72+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
21+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
643+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
74+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
261+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
547+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
301+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
453+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
141+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
101+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
470+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
296+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
238+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
582+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
67+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie