‘Clubs komen in actie, KNVB heeft gigantisch probleem’

Foto: ‘Clubs komen in actie, KNVB heeft gigantisch probleem’

Vooral FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap zijn het slachtoffer van de definitieve stopzetting van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. De Domstedelingen en de Leeuwarders komen echter in actie tegen de KNVB, en de Doetinchemmers volgen hoogstwaarschijnlijk.

Het Algemeen Dagblad schrijft op maandagmorgen: “Cambuur, dat negen wedstrijden voor het einde elf punten meer had dan nummer 3 Volendam, had 99,5 procent zeker de Eredivisie bereikt. Eredivisie-hekkensluiter RKC had zelfs een nog miniemere kans op handhaving. De Waalwijkers zouden 99,85 procent zeker zijn gedegradeerd: elf punten achterstand wegwerken in acht duels is nagenoeg onmogelijk. Net als FC Utrecht, dat vindt dat het recht heeft op een Europees ticket, gaat Cambuur de besluitvorming hoe dan ook gerechtelijk aanvechten.”

De krant gaat verder: “De Graafschap moet die knoop nog doorhakken. In Leeuwarden stond de telefoon het hele weekend roodgloeiend. Advocatenkantoren boden zich aan om de club juridische steun te geven. De clubs maken volgens die juristen kans in de rechtbank, zeker als een rechter het idee heeft dat het besluitvormingsproces niet goed is doorlopen.”

Algemeen directeur Ard de Graaf van Cambuur legt uit: “Bij Ajax telt het doelsaldo voor het toewijzen van een Champions League-ticket, omdat ‘al’ 75 procent van de competitie is gespeeld. Bij ons wordt de competitie nietig verklaard omdat ‘pas’ 75 procent is gespeeld. Een kind kan zien dat er juridische haakjes te vinden zijn. Wij hebben onze eerste acties uitgezet.”

Hebben Utrecht, Cambuur en De Graafschap een zaak?

  • Honderd procent
  • Nee
2844+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie