TRANSFERUURTJE: Ajax weet genoeg, Feyenoord verdient megabedrag

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax weet genoeg, Feyenoord verdient megabedrag

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:


Ajax werd een tijdje geleden opeens gelinkt aan Ferrán Torres van Valencia. De Spanjaard leek op dat moment al onhaalbaar te zijn voor de Amsterdammers en dat is nu nog duidelijker geworden: Borussia Dortmund zou al geboden hebben. Volgens de krant BILD, dat in de regel behoorlijk betrouwbaar te noemen is, zeker met betrekking tot de Bundesliga-clubs, heeft BVB een bod van 40 miljoen euro neergelegd in het Mestalla. Het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat dat in ieder geval genoeg is om een plekje aan de onderhandelingstafel te verwerven: de club uit de sinaasappelstad van Spanje zou namelijk een vraagprijs hanteren van 50 miljoen euro. Wel lijkt het er dus op dat Ajax definitief kansloos is geworden in de strijd om de handtekening van Torres. Directeur voetbalzaken Marc Overmars betaalde een tijdje geleden nog wel 15,75 miljoen euro aan São Paulo voor Antony, met daarbovenop maximaal 5 miljoen euro aan bonussen, maar dat lijkt momenteel ook wel het maximum te zijn in de Johan Cruijff ArenA.

André Onana hoopt nog altijd een transfer te maken in de zomer. Volgens de Franse sportkrant L’Équipe heeft de doelman van Ajax een duidelijk signaal afgegeven. De Kameroener heeft een transfer in werking gezet door zijn mogelijkheden te onderzoeken. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde medium heeft Onana verschillende clubs als interessant bestempeld, waaronder Paris Saint-Germain. Het is bekend dat PSG de Ajacied al enige tijd volgt. PSG trok al eerder aan spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, maar zij kozen zoals bekend voor respectievelijk FC Barcelona en Juventus. Mogelijk heeft de Franse grootmacht komende zomer meer kans in de strijd om Onana, die ook werd gelinkt aan Barça en een aantal Engelse topclubs.Marcos Senesi zorgde dit seizoen voor hoongelach dankzij een ongelukkige start bij Feyenoord. Inmiddels is de Argentijn onomstreden en lonkt mogelijk zelfs een schitterende transfer, voor een fors hoger bedrag. Voetbal International citeert eerdere uitlatingen van zaakwaarnemer Henk Timmer: “Omdat de club met Senesi een topspeler in huis haalt die er op termijn voor zorgt dat niet alleen Ajax, maar nu ook een keer Feyenoord een speler voor plus twintig miljoen kan verkopen.” Ook gaf Timmer bij FOX Sports aan: “Ze willen hem best graag houden, maar het is voor Feyenoord ook weleens mooi dat ze kunnen cashen voor een speler die ze zelf hebben ontdekt. Dat hoort ook bij die prachtige, grote club.” VI concludeert zelf: “Hij weet zijn waar als zaakwaarnemer goed te verkopen, maar waarschijnlijk zit Timmer met zijn voorspelling van plus twintig miljoen van begin september vrij aardig in de buurt.”

De Turkse voetbalpers staat de laatste dagen bol van de geruchtjes over de toekomst van Ryan Babel, die momenteel door Galatasaray uitgeleend wordt aan Ajax. De routinier zou zelf het liefste in de Eredivisie willen blijven spelen. De vaste international van het Nederlands elftal werd gisteren al aan PSV en Feyenoord gelinkt en vandaag onthult Net24 Haber dat de aanvaller kosteloos mag vertrekken bij Cim Bom Bom. Hij heeft nog een contract in Istanbul tot medio 2022, maar met zijn salaris van 2,5 miljoen euro per jaar drukt hij nogal zwaar op de begroting bij Galatasaray, dat hem daarom liever kwijt dan rijk is.

Buitenland:

FC Barcelona betaalde in de afgelopen zomerse transferwindow liefst 75 miljoen euro aan Ajax voor Frenkie de Jong. De middenvelder veroverde gelijk een basisplek bij de Catalanen, maar mag in het Camp Nou-stadion bijna nooit op zijn favoriete positie spelen. Dat heeft natuurlijk alles met de aanwezigheid van Sergio Busquets te maken, een van de leiders in de selectie van oefenmeester Quique Setién. Volgens de Spaanse media heeft de clubleiding van de nummer één van de Primera División echter een plannetje gemaakt om De Jong beter uit de verf te laten komen. De Oranje-international en Busquets spelen op dit moment vaak met Arthur, Ivan Rakitic of Arturo Vidal aan hun zijde. De samenstelling is hoe dan ook middelmatig te noemen, omdat er eigenlijk geen enkele middenvelder is die echt diep gaat, waardoor men veel te vaak op een kluitje staat. Barça heeft zich daarom voorgenomen om wat vers bloed aan te trekken, waarbij de naam van Fabián Ruiz van Napoli vooral heel erg vaak genoemd wordt.

De naam van Ivan Rakitic van FC Barcelona verschijnt elke week wel in de nodige transferrubrieken en vaak wordt er dan geschreven dat de Catalanen de Kroatische middenvelder als ruilwaar zien. En daar is de speler zelf helemaal klaar mee. In een interview met El Mundo Deportivo haalt Rakitic namelijk uit: “Ik ben geen zak aardappelen! Ik ga zelf over mijn eigen toekomst en ik wil ergens zijn waar er waardering voor mij is. Als dat hier kan, hartstikke mooi. En als mijn toekomst ergens anders ligt, dan ben ik de persoon die daarover beslist.”

Gaat Feyenoord cashen met verkoop Senesi?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
825+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie