Infantino komt met hoopvol nieuws: “Dat is geen FIFA-geld”

Foto: Infantino komt met hoopvol nieuws: “Dat is geen FIFA-geld”

Gianni Infantino adviseert de voetbalwereld geduld te koesteren in deze tijden van crisis. Volgens de FIFA-voorzitter staat ‘ieders gezondheid’ op één, maar is er voldoende perspectief om het hierna weer op te pikken.

In gesprek met UOL Esporte is Infantino héél duidelijk: “Ik kan niet genoeg benadrukken dat geen wedstrijd, geen competitie en geen toernooi meer waard is dan onze gezondheid. Iedereen zou het hierover eens moeten zijn. We moeten hiervan leren. Het zou meer dan onverstandig zijn om competities te dwingen om weer te beginnen zonder dat het honderd procent veilig is om dat te doen. Als we iets langer moeten wachten, dan doen we dat.”

De FIFA-voorzitter vindt dit niet het juiste moment voor een discussie over het voetbalprogramma. Wel kan hij zich voorstellen dat er structurele beslissingen moeten worden genomen. “Ik heb onlangs nog op het UEFA-congres gevraagd hoeveel wedstrijden een speler aankan in een seizoen en hoeveel competities en toernooi er nodig zijn. Die vraag moeten we ons ook buiten de crisis stellen.”

Of de FIFA met een noodfonds komt? Infantino: “We hebben reserves en dat is geen FIFA-geld. Dat is geld voor het voetbal. Dus wanneer het voetbal dat nodig heeft, dan moeten wij erover nadenken hoe we dat het beste kunnen inzetten. Dat is onze verantwoordelijkheid. Precies daarom hebben we reserves.”

Moet de FIFA een noodfonds opzetten?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
58+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie