TRANSFERUURTJE: Bizarre Ajax-transfer, fortuin voor PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Bizarre Ajax-transfer, fortuin voor PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Door de huidige coronacrisis blijft de verwachte exodus bij Ajax vermoedelijk uit. Toch zijn er een aantal spelers die sowieso zullen vertrekken bij de Amsterdammers, onder wie André Onana. En misschien vertrekt de Kameroener wel naar FC Barcelona. Het medium Sport schrijft vandaag dat de Catalanen op poleposition liggen om de goalie op te pikken uit de Johan Cruijff ArenA. Naar verluidt kost Onana ongeveer 40 miljoen euro en dat bedrag zou voorzitter Josep Maria Bartomeu best voor hem af willen tikken. Dat kun je gerust een beetje bizar noemen, omdat het de verwachting is dat Marc-André ter Stegen gewoon in het Camp Nou-stadion blijft. Barça zou van plan zijn om Neto, die momenteel als tweede keeper fungeert bij de nummer één van de Primera División, te verkopen. Onana moet vervolgens met Ter Stegen concurreren om een basisplek bij de werkgever van onder meer Frenkie de Jong en Lionel Messi, en er is dus een grote kans dat hij reserve wordt.Leicester City maakt een behoorlijk goed seizoen door en staat momenteel derde in de Premier League, al ligt de Engelse competitie natuurlijk stil door het coronavirus. Hoe dan ook: het lijkt er sterk op dat de Foxes volgend seizoen in de Champions League uit zullen komen. En iedere voetbalfan weet wel dat dat een flinke kapitaalinjectie betekent. Volgens de laatste geluiden uit Engeland is Leicester dan ook behoorlijk actief op de transfermarkt: onder meer Philippe Coutinho van FC Barcelona zou op het verlanglijstje staan van de sensatiekampioen van een paar jaar geleden. De Foxes hebben echter óók een nieuwe spits nodig, omdat Jamie Vardy met zijn 33 jaar behoorlijk op leeftijd begint te raken. De voetbalwebsite Vavel breekt wat dit betreft een lans voor de komst van Donyell Malen van PSV, ondanks het feit dat de jonge international van het Nederlands elftal liefst 60 miljoen euro zou moeten kosten.AS Roma betaalde in de zomer van 2017 liefst 16 miljoen euro aan Feyenoord om met Rick Karsdorp aan de slag te mogen gaan. De back voldeed echter van meet af aan al niet aan de verwachtingen en daarom speelt hij nu ook op huurbasis in De Kuip. We weten echter al een tijdje dat de toekomst van de vleugelverdediger niet in Rotterdam ligt, omdat hij gewoonweg te duur is voor de traditionele Eredivisie-topclub met zijn jaarsalaris van 1,5 miljoen euro. Desondanks blijkt Karsdorp nog behoorlijk veel opties te hebben. In een eerder stadium gooide Napoli namelijk al een balletje op bij zijn management en nu is het Fiorentina dat zijn interesse kenbaar heeft gemaakt, aldus het medium Calciomercato. De club uit Florence zou in de afgelopen zomer al belangstelling hebben gehad, maar toen koos Karsdorp dus voor een tijdelijke terugkeer naar Feyenoord. Nu is La Viola alwéér uit op een deal en we kunnen toch wel stellen dat Fiorentina best een aardige kans maakt op de komst van de rechtsback, omdat Roma hem hoe dan ook kwijt wil.

Buitenland:

Jadon Sancho staat in de nadrukkelijke belangstelling van meerdere Europese topclubs, maar als het aan Marco Reus ligt blijft Sancho aankomend seizoen gewoon in Dortmund voetballen. Dat vertelt hij in een interview met BILD. De Duitse middenvelder heeft het gevoel dat Sancho nog altijd niet is uitgeleerd. “Jadon is een geweldige speler en blijft ongetwijfeld gewild bij de grote clubs. Hij speelt nu weer op een hoger niveau dan vorig seizoen en in mijn ogen is er voor hem op dit moment geen betere club dan Borussia Dortmund. Hierna kan hij een echt grote stap zetten als een nog completere aanvaller”, vervolgt Reus zijn advies. “Als hij nu naar een nieuwe club gaat, dan moet hij daar als twintigjarige ook zijn plek zien te vinden. Dat is op die leeftijd niet altijd makkelijk.”Het is natuurlijk een publiek geheim dat Kylian Mbappé dolgraag het shirt van Real Madrid wil dragen, maar het begint er steeds meer op te lijken dat hij nog even geduld moet hebben. Voetbal International schrijft: “Kylian Mbappé staat nu al een tijdje bovenaan de verlanglijst van Real Madrid en zal daar vermoedelijk ook nog wel even blijven staan. De coronacrisis heeft er echter voor gezorgd dat Real voor de aankomende transferperiode niet zal gaan proberen om de aanvaller van Paris Saint-Germain binnen te halen, schrijft AS. Een transfer voor Mbappé zou behoorlijk prijzig gaan worden en zo’n uitgave vindt voorzitter Florentino Pérez op dit moment niet verantwoord”, zo klinkt het. De waarde van Mbappé wordt nu op liefst 300 miljoen euro geschat, maar volgend jaar zal PSG hem wel móéten verkopen. Een jaar later loopt zijn contract immers af. De algemene verwachting is dat 150 miljoen euro dan wel ‘genoeg’ zal zijn.

Moet Onana naar Barça gaan?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
709+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:13
12+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
114+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
60+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
85+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
314+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
32+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
75+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
22+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
75+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
74+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
43+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
174+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
120+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9590+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1500+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
1472+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
125+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
1365+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1945+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie