TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt Suárez-nieuws, De Ligt kent toekomst

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax krijgt Suárez-nieuws, De Ligt kent toekomst

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens de Belgische media hoopt Ajax in de aankomende transferzomer twee vliegen in één klap te slaan. De Amsterdammers willen Krépin Diatta hebben en weten dat Club Brugge interesse heeft om met Razvan Marin aan de slag te gaan. Een klein jaartje geleden nam de nummer één van de Eredivisie de Roemeen over van Standard Luik voor 12 miljoen euro, maar het is nu eigenlijk al een zekerheidje dat de middenvelder geen toekomst meer heeft in de Johan Cruijff ArenA: hij heeft immers helemaal niks laten zien in onze hoofdstad. In de Jupiler Pro League deed Marin het echter heel erg goed en dat is men bij Club Brugge niet vergeten. Ajax ziet wel brood in een deal, omdat men Diatta een verschrikkelijk interessante speler vindt… en bovendien verlangt de werkgever van Ruud Vormer naar verluidt liefst 25 miljoen euro voor zijn smaakmaker.

Luis Suárez heeft al een paar keer laten weten dat hij zijn carrière best graag af zou willen sluiten bij zijn oude liefde Ajax, maar de spits van FC Barcelona begint natuurlijk wel behoorlijk op leeftijd te raken. Misschien ligt er echter wel een opening voor directeur voetbalzaken Marc Overmars. In een interview met de krant El Mundo Deportivo onthult de Uruguayaan namelijk dat hij nog altijd niet met zijn werkgever gesproken heeft over de toekomst. Zijn contract in het Camp Nou-stadion loopt door tot medio 2021, maar als hij volgend seizoen zestig procent van de wedstrijden van de Catalanen speelt wordt de verbintenis sowieso met één jaar verlengd. Voorwaarde is wel dat beide partijen achter de samenwerking staan en daar zijn dus wat vraagtekens over. Suárez zegt hier zelf over: “Nee, mijn situatie is nog steeds niet veranderd, ik weet nog van niets. Ik heb onlangs al aangegeven dat er een optie in mijn contract staat, maar om heel eerlijk te zijn is dit niet het juiste moment om na te denken over mijn toekomst. Ik sta onder contract bij de club en ben er alleen maar op uit om dat contract uit te dienen. Uiteindelijk zullen de club en ik in gesprek gaan, want onze relatie is altijd goed geweest.”PSV moet serieus rekening houden met een doemscenario. Een vertrek van aanvoerder Denzel Dumfries is wellicht al ingecalculeerd, maar ook Donyell Malen zou zomaar ook nog kunnen vertrekken. Gevoelsmatig is dat natuurlijk bijzonder: Malen is nog relatief onervaren, staat al maanden aan de kant met een zware knieblessure en het is maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt. Toch zou FC Barcelona zich komende zomer graag willen versterken met de Oranje-international. Op dit moment gaat de aandacht vooral uit naar grote namen als Lautaro Martínez (Internazionale) en Neymar (Paris Saint-Germain). De Catalanen denken Malen voor circa 30 miljoen euro te kunnen aantrekken en dat is gezien de huidige situatie misschien wel heel acceptabel te noemen.

Buitenland:

De afgelopen dagen verschenen er opeens ontelbare geruchten over Matthijs de Ligt in de voetbalmedia. Juventus zou hem best willen laten gaan en Real Madrid en Manchester United werden genoemd als mogelijke bestemmingen. Die berichtgeving kan echter de prullenbak in. ESPN bracht De Ligt in verband met een transfer naar Manchester en schreef dat United bereid was om Paul Pogba de omgekeerde weg te bewandelen. Defensa Central kwam vervolgens op de proppen met het ‘nieuws’ dat zaakwaarnemer Mino Raiola zijn cliënt (de verdediger dus) aangeboden zou hebben bij Real Madrid. Als klap op de vuurpijl konden we lezen dat Juventus 150 miljoen euro zou willen hebben voor zijn stopper. De Italiaanse krant Tuttosport komt vandaag echter met een voorpagina waarop we de beeltenissen van De Ligt en Cristiano Ronaldo kunnen zien, vergezeld van een hashtag en de tekst: “Wij blijven bij Juventus!”

Virgil van Dijk is momenteel misschien wel de beste verdediger ter wereld, maar zijn kompaan bij Liverpool Joe Gomez is toch ook geen koekenbakker. Toch aast oefenmeester Jürgen Klopp volgens de laatste geruchten op een nieuw centrum. Voetbal International schrijft namelijk: “In de zoektocht naar een nieuwe secondant van Virgil van Dijk in het hart van de defensie is Liverpool naar verluidt uitgekomen bij Diego Carlos. De 27-jarige Sevilla-speler is dit seizoen een van de grote revelaties in La Liga. Het zal niet makkelijk worden om de Braziliaan los te weken bij de Andalusiërs, aangezien zijn contract tot medio 2024 doorloopt. Voor zijn komst naar Sevilla in 2019 diende Diego Carlos onder meer Estoril en Nantes.”Het heeft er alle schijn van dat we straks te maken krijgen met een hele bijzondere transferperiode. De coronacrisis heeft namelijk grote financiële gevolgen voor veel clubs, waardoor er ongetwijfeld minder uitgegeven kan worden. Manchester United staat er echter goed voor. Oefenmeester Ole Gunnar Solskjaer vertelt in gesprek met Sky Sports: “Wie weet hoe de markt op deze crisis zal reageren? Wie weet welke clubs er spelers zullen moeten verkopen? Er zou best een situatie kunnen ontstaan waarbij wij als United, een club die er financieel zeer goed voorstaat, zouden kunnen profiteren. Ik ben er zeker van dat wij de zaken kunnen doen die we willen doen.”

Moet Ajax vol voor Diatta gaan?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie