Eredivisie-fans krijgen dramatisch coronanieuws

Foto: Eredivisie-fans krijgen dramatisch coronanieuws

Het is alleszins een mogelijkheid dat het huidige Eredivisie-seizoen alsnog uitgespeeld wordt, maar dit zal sowieso zonder publiek zijn. Fans moeten zich sowieso voorbereiden op het ergste, want deze maatregel zal vermoedelijk nog heel lang gelden: misschien wel het héle kalenderjaar 2020.

De bekende Duitse viroloog Alexander Kekulé wordt geciteerd door De Telegraaf: “Misschien dat er nog wedstrijden zonder publiek mogelijk zijn, maar wedstrijden met 60.000 mensen in een stadion zie ik dit jaar echt niet meer gebeuren.”

De vooraanstaande Belgische viroloog Marc Van Ranst vult aan: “We moeten beseffen dat het invoeren van alle maatregelen in een paar dagen is gebeurd, maar dat het terugwandelen ervan een heel traag proces zal zijn, waarbij we voortdurend moeten bekijken wat het effect is op de verspreiding van het virus. Massabijeenkomsten zoals popconcerten en voetbalwedstrijden zitten in dat proces helemaal aan het einde.”

De bekende Nederlandse viroloog Ab Osterhaus heeft het laatste woord: “Ik ben van kinds af aan Ajax-fan en de voetbalsamenvattingen op zondagavond om 19.00 uur zijn wel heilig voor me. Dan zit ik altijd voor de tv, een van de weinige momenten in de week dat ik tv kijk. Maar ondanks mijn interesse in het voetbal, moet ik toch zeggen dat het hervatten van wedstrijden met publiek naar mijn inschatting een lage prioriteit zal hebben.”

Ook volgend seizoen geen publiek?

  • Vind ik verschrikkelijk
  • Vind ik niet zo erg
1253+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie