‘Ajax slaat modderfiguur tijdens coronacrisis’

Foto: ‘Ajax slaat modderfiguur tijdens coronacrisis’

De Eredivisie-clubs zijn het vooralsnog niet eens geworden over een oplossing voor het restant van het seizoen. Ajax, PSV en AZ willen dit seizoen graag beëindigen, maar Tom Knipping stoort zich aan de topclubs.

De journalist van Voetbal International schrijft: “Voornaamste argument: het is gedurende deze gezondheidscrisis ongepast om met voetbal bezig te zijn. Met de felle oproep werd echter het tegendeel bereikt. Voetbal staat daardoor immers al dagenlang in het centrum van de publiciteit. Na het gestrekte been van Marc Overmars gooiden PSV en AZ olie op het vuur met statements die lijnrecht in gingen tegen de KNVB.”

De tegenreacties van de UEFA en FOX Sports volgen al snel. “Deze gênante episode was weer tekenend voor de hypocrisie in het betaald voetbal. Het Ajax dat zich nu presenteert als het morele kompas van de Eredivisie, vond het in januari (net als PSV) geen enkel probleem om even in Qatar poen te scheppen, zelfs niet toen rechtsback Sergiño Dest naar huis vloog omdat hij zich onveilig voelde.”

Knipping besluit: “Het Ajax dat elk jaar gretig graait in de UEFA-jackpot en oren heeft naar een gesloten super-Champions League (pech gehad, Eredivisie) noemt de UEFA nu Trumpiaans. Om erna op basis van de tussenstand wel even het beste Europese ticket voor volgend jaar op te eisen, want Ajax wil uiteraard wel blijven meedoen aan de show van die schandelijke UEFA.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
385+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie