TRANSFERUURTJE: Inter berooft Ajax, AZ verdient fortuin

Foto: TRANSFERUURTJE: Inter berooft Ajax, AZ verdient fortuin

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het wordt voor AZ erg moeilijk om Calvin Stengs en Myron Boadu in de aankomende transferwindow voor de club te behouden. Steeds meer grootmachten zien wel brood in een dealtje met de Alkmaarders en willen ook flink betalen voor het tweetal. Worden de aanvallers in de zomer verkocht, dan is het wel zeker dat AZ een megabedrag verdient. Bronnen uit het buitenland beweren namelijk dat Stengs sowieso meer dan 20 miljoen euro op gaat leveren en zijn maatje Boadu zelfs nog 5 miljoen euro méér. En dan hebben we het nog over de minimale som die nodig is om een plekje aan de onderhandelingstafel veilig te stellen.


Door de coronacrisis blijft de verwachte exodus vermoedelijk uit bij Ajax, maar er zijn een aantal spelers die sowieso zullen vertrekken. Nicolás Tagliafico is een van hen en volgens de Italiaanse media lijkt het erop dat zijn toekomst in de Serie A ligt. Een klein jaartje geleden was het Spaanse Atlético Madrid nog concreet voor de international van Argentinië, maar nu zou Internazionale op poleposition liggen om hem op te pikken uit Amsterdam. Oefenmeester Antonio Conte heeft de toezegging gekregen dat hij door mag selecteren in de aankomende zomer, coronacrisis of niet, omdat de Nerazzurri bulken van het Chinese geld. Tagliafico gaat Ajax vermoedelijk ook wel een flinke duit opleveren. De linksback werd door directeur voetbalzaken Marc Overmars voor slechts 4 miljoen euro overgenomen, maar zijn transferwaarde wordt op dit moment geschat op 35 miljoen euro.

Ricardo Kishna (25) heeft geen idee wat de toekomst hem gaat brengen. De aanvaller heeft een aflopend contract bij SS Lazio, waar hij door een zware knieblessure niet in actie kwam dit seizoen. “Het gaat goed met mijn knie”, vertelde de oud-speler van Ajax en ADO Den Haag deze week aan RTL Nieuws. “Omdat we nog niet weten hoe het afloopt met dit seizoen, richt ik me maar op het volgende. Daar wil ik helemaal klaar voor zijn, wanneer dat ook van start mag gaan.” Kishna, die zelf wel salaris wil inleveren, richt zich nu op wedstrijdfit worden. “En dan kijken wat er op mijn pad komt. ADO Den Haag? Er was deze winter even contact, maar ze hebben niet doorgepakt. Er is een telefoontje geweest, maar daarna werd het stil. Ik had zeker iets voor de club kunnen betekenen. Geld? Ik heb ook de eerste keer dat ik aan ADO werd uitgeleend salaris ingeleverd. Dus daar heeft het niet aan kunnen liggen.”


De coronacrisis kan nog roet in het eten gooien, maar Steven Berghuis komt serieus in aanmerking voor een zomertransfer. Feyenoord zou in Dennis Man zelfs al de opvolger hebben gevonden. De 21-jarige Roemeen is nu nog actief voor FCSB, maar een mooie transfer lonkt in zijn geval. Eerder konden we al lezen dat Feyenoord en Atalanta Bergamo in de race zijn voor Man. Fanatik schrijft nu dat ook Fenerbahçe zich in de strijd mengt. FCSB, voorheen beter bekend als Steaua Boekarest, noemde aanvankelijk een transfersom van zeker 15 miljoen euro. Dat zou inmiddels nog een derde van over zijn: circa 10 miljoen euro. Feyenoord formuleerde naar verluidt een bod van zeven miljoen.

Buitenland:

Matthijs de Ligt is de inzet geworden van een spelletje tussen de voetbalmedia uit Italië, Spanje en Engeland. Elke dag weer kunnen we wel iets nieuws lezen over de jonge centrumverdediger van Juventus en maandag is wat dit betreft niet anders. Waar de Spaanse omroep ABC gisteren namelijk meldde dat de voormalige aanvoerder van Ajax een voorkeur zou hebben voor een transfer naar het Estadio Santiago Bernabéu, laat de Daily Star vandaag een heel ander geluid horen: de Engelse krant stelt dat De Ligt veel liever naar het Old Trafford van Manchester United verhuist, omdat het maar een uurtje vliegen is van de industriestad naar Amsterdam. Ga je uit van het principe ‘waar rook is, is vuur’, dan begint het er een beetje op te lijken dat Juventus niet onwelwillend tegenover een verkoop van De Ligt staat. De Oude Dame betaalde in de afgelopen transferzomer liefst 85 miljoen euro voor de stopper (75 miljoen euro voor Ajax, 10 miljoen euro voor zijn zaakwaarnemer Mino Raiola), maar in Turijn heeft men óók nog de beschikking over Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Daniele Rugani én Merih Demiral.


Er zijn eigenlijk altijd wel transfergeruchten over Neymar en Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain. De grote Franse krant L’Équipe schrijft vandaag echter dat die voorlopig opgeborgen kunnen worden: het coronavirus gooit roet in het eten. Mbappé wordt steevast gelinkt aan een megatransfer naar Real Madrid en het verhaal van Neymar is bekend: hij zou azen op een terugkeer naar het Camp Nou-stadion van FC Barcelona. Beide supersterren moeten echter een fortuin kosten en volgens het bovengenoemde dagblad zijn ze gewoonweg onbetaalbaar geworden wegens de coronacrisis. In Nederland krijgen de Eredivisie-clubs de televisiegelden gewoon uitgekeerd door FOX Sports, maar in het buitenland werkt dat anders. Wordt de Primera División bijvoorbeeld definitief stopgezet, dan betekent dat een megaverlies voor Barça en De Koninklijke. Beide grootmachten hebben nú al moeite om aan hun salarisverplichtingen te voldoen, vandaar ook dat Frenkie de Jong en co ingeleverd hebben.

Kishna nog interessant voor de Eredivisie?

  • Vind ik wel
  • Nee, te blessuregevoelig
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
18+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
24+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
54+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
139+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
226+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
753+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
265+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
262+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
210+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
247+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
473+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
33+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie