Gio kijkt met verbazing naar Nederlandse coronabeelden: “Ondenkbaar”

Foto: Gio kijkt met verbazing naar Nederlandse coronabeelden: “Ondenkbaar”

De maatregelen van de Nederlandse overheid tegen het coronavirus zijn nog redelijk soft te noemen, zeker als je ze vergelijkt met die van China. Oefenmeester Giovanni van Bronckhorst van de Super League-club Guangzhou R&F maakt het van dichtbij mee.

Onlangs vloog hij van China naar Nederland en in De Telegraaf vertelt hij: “In Wuhan was al een lockdown, iedereen in China liep rond met mondkapjes en alle regels waren heel streng. Ik kwam op Schiphol aan als reiziger uit China, maar er was niemand die mij controleerde! Ik kon tussen alle mensen door naar de band met koffers, er werd me niets gevraagd en ik kon ongemoeid de douane passeren.”

Het kabinet kwam op de proppen met een lijstje maatregelen, maar bij de eerste zonnestralen werden die al aan de laars gelapt: “Het is hier in China ondenkbaar dat er honderd mensen naar een park gaan als de overheid zegt dat het niet mag.”

Van Bronckhorst legt uit hoe het eraan toegaat in het Verre Oosten: “Sinds afgelopen zondag mogen we weer naar buiten. Wij kwamen uit Dubai waar we met de club een trainingskamp hadden. Bij terugkeer werden we onderworpen aan de strengst mogelijke controles. Toen we uit het vliegtuig kwamen, moesten we langs warmtecamera’s lopen. Die stonden overal. Je diende je medische gegevens te overleggen. Omdat we via Hongkong uit Dubai kwamen, werden we bij de grensovergang weer gecheckt. Allemaal mannen met pakken, die bij iedereen de temperatuur controleerden, wéér papieren invullen. En eenmaal op het complex van de club stond binnen twee uur weer de overheid op de stoep. Wéér werd iedereen gecontroleerd.”

Is de Chinese manier beter?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1221+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie