TRANSFERUURTJE: Feyenoord haalt spits, Raiola stunt met PSV’er

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord haalt spits, Raiola stunt met PSV’er

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het is inmiddels algemeen bekend dat FC Barcelona geïnteresseerd is in Lautaro Martínez van Internazionale, maar de Catalanen worden behoorlijk hard geraakt door de coronacrisis en vinden de Argentijn daarom vermoedelijk een te dure optie. Volgens El Mundo Deportivo zou de werkgever van onder meer Frenkie de Jong en Lionel Messi best eens groen licht kunnen geven voor ‘una operación oranje de futuro‘. Naar verluidt denkt Barça aan de komst van drie Eredivisie-spelers: Myron Boadu en Calvin Stengs van AZ en Donyell Malen van PSV. Zij worden gezien als goedkopere opties dan iemand zoals de bovengenoemde Martínez, die ongeveer 110 miljoen euro moet kosten.

Coronacrisis of niet, zaakwaarnemer Mino Raiola blijft wel bezig. Volgens het medium Defensa Central heeft hij onlangs contact opgenomen met Real Madrid om de diensten van zijn cliënt Donyell Malen aan te prijzen. De spits zou deze zomer de overstap moeten maken naar het Estadio Santiago Bernabéu. De eerste seizoenshelft van deze voetbaljaargang verliep behoorlijk vlotjes voor Malen, die veel doelpunten scoorde en zijn debuut maakte bij het Nederlands elftal. De jonge aanvaller raakte echter geblesseerd en vervolgens stortte het als een kaartenhuis in elkaar in het Philips Stadion. Ondanks zijn ernstige blessure staat Malen er behoorlijk goed op bij verschillende buitenlandse topclubs. De bovengenoemde website meldt bijvoorbeeld dat Arsenal geïnteresseerd is. De Gunners zouden zelfs bereid zijn om 56 miljoen euro te betalen voor hun doelwit, maar dat lijkt sterk. In de zomer van 2017 verruilde Malen Londen namelijk voor Eindhoven voor slechts 600.000 euro…Ryan Babel wordt momenteel door Ajax gehuurd van Galatasaray, maar de Amsterdammers hebben hem naar verluidt al laten weten dat hij geen toekomst heeft in de Johan Cruijff ArenA. De aanvaller wordt dus niet definitief overgenomen van Cim Bom Bom. En dat betekent dat de international van het Nederlands elftal een probleempje heeft, want ook de Süper Lig-topclub wil niet met hem verder. Babel verdient namelijk 2,5 miljoen euro op jaarbasis in Istanbul en die kosten kan Galatasaray missen als kiespijn. Volgens het medium Habertopia heeft oefenmeester Fatih Terim de multifunctionele aanvaller al op de transferlijst gezet. Babel is toch al weer 33 jaar oud en dus verwacht Cim Bom Bom geen stormloop, maar de Turken hebben goede hoop dat er bijvoorbeeld een Amerikaanse of Braziliaanse club komt die hem in wil lijven.

Feyenoord heeft wel wat meer vet op de botten dan voorheen, maar bevindt zich ook weer niet in de positie om met miljoenen euro’s te strooien. Technisch directeur Frank Arnesen speurt de markt af naar koopjes die wat voor de Rotterdammers zouden kunnen betekenen. In de afgelopen winterstop dacht de traditionele topclub al aan een samenwerking met Dario Vizinger van NK Celje, maar toen kwam Róbert Bozeník over van MSK Zilina. Volgens de Kroatische media is nummer drie van de Eredivisie de eerstgenoemde speler echter nog niet vergeten: hij zou in de zomer de overstap naar De Kuip maken. Het is volstrekt onbekend wat Feyenoord precies overheeft voor Vizinger, maar zijn marktwaarde wordt geschat op 800.000 euro.

Buitenland:

Jadon Sancho van Borussia Dortmund is op dit moment toch wel een van de meest populaire spelers op de transfermarkt. De jonge vleugelspits wordt begeerd door een groot aantal topclubs, maar heeft nu een harde eis op tafel gelegd voor een transfer. Manchester United is concreet geïnteresseerd in een samenwerking met de international van het Engelse nationale team, maar volgens The Sun heeft Sancho richting Old Trafford gecommuniceerd dat hij alleen bereid is om naar de Red Devils te komen als die Champions League-voetbal veiligstellen. Gebeurt dat niet, dan blijft hij liever in het Signal Iduna Park spelen.

Chelsea heeft Hakim Ziyech al voor 44 miljoen euro overgenomen van Ajax, maar de Blues zijn nog niet klaar op de transfermarkt. Volgens verschillende Engelse en Spaanse media azen de Londenaren namelijk op Philippe Coutinho. De Braziliaan wordt op dit moment door FC Barcelona uitgeleend aan Bayern München, dat over een optie tot koop beschikt ter waarde van 120 miljoen euro. Die gaat Der Rekordmeister echter sowieso niet lichten, omdat men Coutinho eigenlijk veel te duur vindt. In Catalonië heeft de technicus echter óók geen toekomst, maar Chelsea biedt hem nu dus een uitweg. Naar verluidt heeft oefenmeester Frank Lampard een ‘doomaanval’ in gedachten met de bovengenoemde Ziyech op rechts, Tammy Abraham in de spits en Coutinho op links.

Zie jij Malen naar Real transfereren?

  • Ik wel
  • Ik niet
1292+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie