Ajax neemt voorschot op coronabeslissing Eredivisie

Foto: Ajax neemt voorschot op coronabeslissing Eredivisie

Aankomende dinsdag gaan alle Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs met elkaar in conclaaf over de vraag: moeten de competities nog wel uitgespeeld worden? Het standpunt van Ajax is helder: de Amsterdammers willen definitief stoppen met spelen.

En klaarblijkelijk denkt de regerend landskampioen behoorlijk sterk te staan. Gisteren stuurde de nummer één van de Eredivisie zijn fans namelijk een brief per e-mail: “De wereld bevindt zich door het coronavirus in een uitzonderlijke situatie, met verregaande impact. U zult zelf dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen hiervan; thuis, binnen uw omgeving van familie en vrienden en rond uw werk of studie. Daarbij willen we u vooral veel sterkte wensen.”

Ajax vervolgt: “Als we kijken naar de situatie in ziekenhuizen en hoe enorm hard mensen geraakt worden, is voetbal nu niet belangrijk. Zoals u wellicht heeft vernomen, hebben wij (en met ons ook andere Eredivisie-clubs) de KNVB geadviseerd om een punt te zetten achter het huidige voetbalseizoen. Dat is vervelend voor alle voetbalfans, spelers, clubs, sponsoren, tv-rechtenhouders en allerlei andere betrokkenen. Maar wij zijn het er allemaal over eens dat gezondheid nu het belangrijkste is. De gezondheid van onze spelers, medewerkers en fans staat voorop. Daarnaast is nog verre van duidelijk wanneer clubs weer wedstrijden zouden mogen spelen, omdat als gevolg van de besmettingen de datum telkens wordt opgeschoven.”

De topclub zinspeelt alvast op een vergoeding: “Wij begrijpen dat dit niet de situatie is waarop u had gehoopt bij de aanschaf van uw seizoenkaart. In overleg met andere Eredivisie-clubs gaan we bekijken hoe we enerzijds alle voetbalfans enigszins tegemoet kunnen komen en anderzijds onze bedrijfstak en Ajax zelf gezond kunnen houden. Voor nu zijn we in afwachting van het definitieve besluit van de KNVB met betrekking tot het al of niet uitspelen van het huidige seizoen. Zodra hier meer duidelijk over is, de gevolgen van deze complexe situatie duidelijker zijn, en er afspraken gemaakt zijn die voor u relevant zijn, delen we dat uiteraard zo snel mogelijk.”

Verwacht jij dat de competitie afgelast wordt?

  • Ik wel
  • Ik niet
1297+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:21
6+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
99+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
150+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
59+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
55+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
49+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
186+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
120+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
137+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
189+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
245+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
122+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
97+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
83+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
178+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
31+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
19+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
503+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
49+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
64+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie