TRANSFERUURTJE: Ajax moet bizar bedrag betalen, Feyenoord krijgt klap

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax moet bizar bedrag betalen, Feyenoord krijgt klap

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax wordt steeds actiever op de Braziliaanse markt. Een paar seizoenen terug namen de Amsterdammers David Neres over van São Paulo en recentelijk werd Antony opgepikt bij diezelfde club. Ook Giovanni (afkomstig van Santos) kwam naar onze hoofdstad. Nu heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars een nieuw pareltje op de korrel. Volgens de Braziliaanse media aast de nummer één van de Eredivisie namelijk op Igor Gomes, die niet geheel verrassend voor het hierboven genoemde São Paulo uitkomt. De 21-jarige middenvelder staat in eigen land bekend als een grote belofte, maar daar is de vraagprijs van zijn werkgever ook wel naar. Een aantal websites uit het grootste land van Zuid-Amerika stellen namelijk dat de clubleiding van São Paulo wijst naar de transferclausule in het contract van Gomes. Dat betekent dat er liefst 50 miljoen euro voor hem betaald moet worden.

Bij Feyenoord houdt men rekening met het feit dat Steven Berghuis in de aankomende transferzomer zou kunnen vertrekken. In dat geval willen de Rotterdammers Dennis Man van Steaua Boekarest graag hebben, maar het is de vraag of dat gaat lukken. Volgens het Roemeense medium GSP heeft de traditionele Eredivisie-topclub namelijk ‘maar’ 7 miljoen euro over voor de aanvaller. Feyenoord zou voorbijgestreefd zijn door het Italiaanse Atalanta Bergamo, de werkgever van Marten de Roon en Hans Hateboer, dat volgens de berichtgeving 10 miljoen euro wil betalen voor Man. Vóór de coronacrisis wilde Steaua Boekarest liefst 14 miljoen euro incasseren met de verkoop van zijn vleugelspits. Op dit moment zou men echter ook genoegen nemen met minder, omdat de financiën van de Roemeense club er niet bepaald florissant voorstaan: vanwege Covid-19 heeft Steau zijn vraagprijs bijgesteld.Rick Karsdorp speelt momenteel voor Feyenoord, maar is nog altijd officieel eigendom van AS Roma. De Rotterdammers kunnen hem niet definitief overnemen omdat hij nogal duur is, maar misschien krijgt hij wel een herkansing in de top van de Serie A. Volgens de krant Corriere dello Sport denkt de clubleiding in het San Paolo-stadion bij Napoli namelijk dat de rechtsback over voldoende kwaliteiten beschikt om het alsnog te maken in het Italiaanse voetbal. De club van onder meer Arek Milik (oud-Ajax) en Hirving Lozano (oud-PSV) zou dan ook serieus in de markt zijn voor de handtekening van Karsdorp. Mogelijk is de vleugelverdediger een koopje voor de topclub uit Napels. Eerder konden we lezen dat Roma 8 miljoen euro voor hem zou verlangen, maar dit lijkt niet realistisch. Waar de marktwaarde van Karsdorp eerder namelijk op 9 miljoen euro werd geschat, is hier nu nog maar 4 miljoen euro van over.

Buitenland:

Frenkie de Jong transfereerde in de vorige zomer voor 86 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona en is bij de Catalanen uitgegroeid tot een onmisbare speler. Daarom mag de middenvelder ook onder geen beding vertrekken uit het Camp Nou-stadion. Voetbal International meldt via zijn website: “Sport heeft naar buiten gebracht dat Barcelona enkele spelers heeft aangemerkt als ‘niet te koop’. Logischerwijs prijkt de naam van Lionel Messi op die lijst, maar ook Frenkie de Jong en Arthur mogen niet verkassen. Twee middenvelders dus.”

Voor aanvang van het huidige seizoen gaf Neymar aan dat hij weg wilde bij Paris Saint-Germain. Real Madrid én FC Barcelona hingen meteen aan de lijn bij de Braziliaan, maar de Catalanen deden hem een belofte om een transfer naar het Bernabéu te voorkomen. Volgens de krant El Mundo Deportivo communiceerde de werkgever van onder meer Frenkie de Jong en Lionel Messi richting de aanvaller: we halen je dit jaar terug, of je komt hoe dan ook volgend jaar. Toen het puntje bij het paaltje kwam, lukte het niet om de transfer definitief te maken, maar dat zou dus betekenen dat Neymar in de aankomende transferwindow naar Camp Nou terugkeert.

Snap jij dat Napoli iets ziet in Karsdorp?

  • Ik wel hoor
  • Ik niet
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie