‘Ik ga Marc Overmars niet veroordelen, iedereen heeft zijn eigen belang’

Foto: ‘Ik ga Marc Overmars niet veroordelen, iedereen heeft zijn eigen belang’

Oefenmeester Peter Hyballa van de Keuken Kampioen Divisie-club NAC Breda denkt niet dat er dit seizoen nog gevoetbald kan worden. In een interview met BN/De Stem zegt hij: “Als wetenschappers en gezondheidsexperts zeggen dat het niet kan, moet je het niet doen. De vraag is alleen: moet die beslissing nu worden genomen?”

De Duitse coach vervolgt: “Ik ga Marc Overmars niet veroordelen omdat hij vindt dat de Eredivisie per direct moet worden gestopt. Iedereen heeft zijn eigen belang in de voetbal microkosmos. Mijn eerste gedachte als trainer is dat tijdrekken geen slecht idee is. Kunnen we niet wachten tot eind april en dan een beslissing nemen? Als mens zeg ik: dagelijks sterven honderden mensen door het coronavirus. De kans is groot is dat wij elkaar op het veld besmetten en daarmee het risico nemen anderen te besmetten.”

In Duitsland en Engeland zet men alles op alles om de competities toch nog af te maken: “Dat heeft een reden: geld. Duitse clubs hebben kans om failliet te gaan omdat ze afhankelijk zijn van het televisiegeld. Die inkomsten zijn begroot en uitgegeven, terwijl ze het laatste termijn nog niet hebben ontvangen van de tv-stations. Voor NAC is dat laatste kwartaal een paar ton, in de Bundesliga draait het om miljoenen per club. Niet spelen betekent grote financiële problemen.”

Hyballa wijst er wel op dat de hele discussie eigenlijk van ondergeschikt belang is: “In de krant lees ik: ‘Verpleegkundige Amphia Ziekenhuis: wat ik nu zie, vergeet ik nooit meer.’ Bij ieder journaal zeggen ze dat het nog maar het begin is en wij praten over voetbal. Dat voelt niet goed. Het liefst ga ik nu naar het ziekenhuis om verpleegkundigen en artsen te helpen. Als je een grote moraal apostel bent, moet je niet in de voetballerij zijn. In deze wereld, mijn wereld, draait het ordinair om geld, geld, geld.”

Zegt hij zinnige dingen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
65+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie