TRANSFERUURTJE: Barcelona-speler naar Ajax, De Ligt-verrassing

Foto: TRANSFERUURTJE: Barcelona-speler naar Ajax, De Ligt-verrassing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Real Madrid gebruikt deze onzekere tijd om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Ajax-middenvelder Donny van de Beek heeft inmiddels belangrijk nieuws ontvangen uit de Spaanse hoofdstad. De grootmacht verwacht komende zomer weinig grote uitgaande transfers. James Rodríguez mag de club definitief verlaten, maar verder blijft de bezetting van het middenveld grotendeels intact. Zo is de kans groot dat de Kroaat Luka Modric nog zeker een jaar actief blijft in het Bernabéu. Real Madrid overweegt deze linie te versterken door Martin Ödegaard na een jaar weer terug te halen van Real Sociedad. Een externe oplossing is ook nog mogelijk, maar Paul Pogba (Manchester United) is te duur. Van de Beek lijkt ondanks een fors lager prijskaartje evenmin betaalbaar voor Florentino Pérez en consorten.


FC Barcelona overweegt Pedri komende zomer uit te lenen aan Ajax. Volgens Marca is dit momenteel de op één na beste optie in de ogen van de Catalaanse clubleiding. Pedri speelt momenteel nog op huurbasis voor Las Palmas, maar stapt in de zomer over naar FC Barcelona. Het is de bedoeling dat hij in de voorbereiding meetraint bij de ploeg van Quique Setién. Nadien zijn er twee opties: hem bij de groep houden óf een uitleenperiode, met name omdat spelen in Barcelona B in principe geen optie is. Mocht Barcelona voor verhuur kiezen, dan is Ajax volgens het medium ‘een goede optie’. Wel moeten de Amsterdammers afrekenen met opties als Real Sociedad, Real Betis en Celta de Vigo.

Ajax moet nog altijd rekening houden met een zomers afscheid van David Neres. De geblesseerde Braziliaan zou bij een Europese topclub op het wensenlijstje staan: Liverpool. Neres is bezig aan een teleurstellend seizoen bij Ajax. Na vorig seizoen dacht de Zuid-Amerikaan de lijn door te trekken, hij besloot zijn verblijf in Amsterdam zelfs met een jaar te verlengen, maar Neres zat de eerste seizoenshelft veel op de reservebank en raakte geblesseerd in de periode dat hij zich weer in de basis leek te spelen. Door de coronacrisis werd er al voorzichtig een streep gezet door een vertrek in 2020. Echter, in de podcast Analysing Anfield komt de naam van Neres nadrukkelijk ter sprake als aanwinst voor Liverpool. Het is bekend dat de club van Jürgen Klopp versterking zoekt achter de droomvoorhoede met Sadio Mané, Mohamed Salah en Roberto Firmino.


De coronacrisis raakt de voetbalwereld hard. Niet alleen is het momenteel nagenoeg onmogelijk om te voetballen, maar de clubs lopen ook nog eens een hoop geld mis en dat lijkt de transfermarkt serieus te veranderen. De kans is groot dat clubs minder snel de portemonnee trekken voor spelers. Zo bestaat de mogelijkheid dat Steven Berghuis niet interessant is, maar Feyenoord-watcher Sinclair Bischop denkt dat het misschien wel andersom is. “Ik verwacht ook niet al te veel transfers deze zomer”, stelt de journalist van RTV Rijnmond. “Neem bijvoorbeeld Steven Berghuis, die zou toch minder snel geneigd zijn een avontuur in het buitenland aan te gaan, want dan kan het financieel misschien wel aantrekkelijk zijn, maar door de coronacrisis zullen spelers toch ook liever thuis blijven”, aldus Bischop.

Buitenland:

Matthijs de Ligt maakt komende zomer mogelijk opnieuw een megatransfer. Volgens Defensa Central heeft spelersmakelaar Mino Raiola zijn naam genoemd bij Real Madrid. De Ligt tekende vorig jaar zomer bij Juventus en heeft daar een wisselvallig seizoen gedraaid. In Turijn ziet men nog altijd veel potentie in de oud-Ajacied, maar door de coronacrisis is het ingaan op een verleidelijk aanbod zeker niet uitgesloten. Dat zou zelfs ruimte bieden om sterspeler Cristiano Ronaldo nog minstens een jaar te behouden.


Liverpool gaat alle contractonderhandelingen als gevolg van de coronacrisis uitstellen. Volgens de Daily Star worden alle gesprekken pas voortgezet zodra deze crisis voorbij is. Deze situatie heeft mogelijk grote gevolgen voor Liverpool. Spelers als Georginio Wijnaldum en Dejan Lovren gaan komende zomer hun laatste contractjaar in. Dat is traditioneel hét moment om knopen door te hakken, maar beide spelers moeten geduld hebben. Voorlopig zit er dus geen contractverlenging in voor dit duo. Wijnaldum gaat zodoende een onzekere periode tegemoet. Mocht de Oranje-international er niet uit kunnen komen met Liverpool, gelet op de gevolgen van de coronacrisis niet ondenkbaar, dan is het maar de vraag of er nog tijd is om een alternatief op te zoeken. In dat geval is een transfervrij vertrek in 2021 ook een optie.

Denk jij dat Van de Beek volgend seizoen nog bij Ajax speelt?

  • Ik wel
  • Ik niet
710+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:26
11+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
223+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
49+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
23+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
158+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
345+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
106+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
130+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
42+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
254+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
8+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
284+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
163+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
31+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
29+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
161+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
95+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
17:00
135+
Liverpool IDEAAL voor Geertruida | Stalen Snor #55
16:50
103+
KNVB komt met update over geblesseerde Frenkie de Jong
16:30
29+
Akkoord op komst: EK-deelnemers mogen 26 spelers meenemen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie