Telegraaf: ‘Afblazen Eredivisie nog kwestie van tijd’

Foto: Telegraaf: ‘Afblazen Eredivisie nog kwestie van tijd’

Voetbalminnend Nederland valt momenteel over elkaar heen vanwege de vraag of het Eredivisie-seizoen nog uitgespeeld gaat worden. Volgens De Telegraaf lijkt een definitieve ‘nee’ aanstaande.

Ajax, PSV, AZ, PEC Zwolle, Fortuna Sittard, ADO Den Haag en RKC Waalwijk willen het seizoen per direct stopzetten. De Telegraaf bericht: “Hoewel de geest uit de fles is, proberen KNVB-directeur Eric Gudde, Eredivisie-directeur Mattijs Manders en Eerste Divisie-directeur Marc Boele intussen te redden wat er te redden valt in hun ogen. Ze weigeren overstag te gaan voor de zeven Eredivisie-clubs en houden (vooralsnog) vast aan het scenario de ruimte te nemen om de profcompetities voor 3 augustus uit te spelen. Zoals de UEFA het graag ziet.”

Daar voegt het medium aan toe: “Gudde en Manders, die het voortouw namen om het voetbal door de coronacrisis te slepen, zijn door de ontwikkelingen van afgelopen 24 uur in hun hemd gezet. De door hun geschetste solidariteit is ver te zoeken. Al langer wordt het duo een gebrek aan leiderschap verweten en dat ze zich verschuilen en achter de UEFA aanhobbelen. Het duo wordt steeds meer ingehaald door de harde realiteit en hoewel ze (nog) niet capituleren, kan dat een kwestie van tijd zijn.”

De Telegraaf schrijft dat de Eredivisie het resterende geld van FOX Sports ‘gewoon’ zal innen. Ook lijkt de angst voor maatregelen van de UEFA ‘ongegrond’.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie