AZ en PSV eens met Ajax: Eredivisie-seizoen ten einde

Foto: AZ en PSV eens met Ajax: Eredivisie-seizoen ten einde

In navolging van Ajax willen ook dat AZ en PSV dat het huidige Eredivisie-seizoen onmiddellijk wordt beëindigt. Daarmee zijn de drie tegen het standpunt van de KNVB, dat in de zomer het huidige seizoen wellicht wil afronden.

Ajax-directeur Marc Overmars was woensdag de eerste die expliciet zijn mening ventileerde over het stopzetten van de Eredivisie. Inmiddels is duidelijk dat AZ en PSV dat standpunt delen. Ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard vinden dat in de zomer doorvoetballen, zoals is voorgesteld door de UEFA, geen zin heeft, nu er tot 1 juni geen profvoetbal mogelijk is en er tot 28 april niet getraind mag worden.

“Wij snappen als geen ander dat dit een zeer lastig besluit zal zijn”, reageert AZ_directeur Robert Eenhoorn tegenover Voetbal International. “Maar wij vinden de huidige corona-situatie dusdanig zorgwekkend dat het uitspelen van het restant van de wedstrijden zonder publiek voor ons van ondergeschikt belang is. Er is bovendien nog teveel onzekerheid over hoe het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.”

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, deelt die mening. “Wij vinden het op geen enkele manier te verantwoorden om het restant van de wedstrijden uit te spelen. Ten eerste omwille van de volksgezondheid. Dat is het allerbelangrijkste. Daarnaast zijn we van mening dat het doorspelen in de zomer, zoals de UEFA gisteren heeft voorgesteld, niet haalbaar is.” 

7 april volgt een gesprek tussen de KNVB alle betrokken partijen over de resterende scenario’s, waarvan de competitie stopzetten er dus één is. Het andere scenario is de competitie uitspelen in de zomer, mits de omstandigheden dat tegen die tijd weer toelaten. Daarbij is 3 augustus woensdag tijdens het overleg met de UEFA als einddatum genoemd, maar dit is alleen een streefdatum.

Over dat laatste scenario betreft zijn er nog veel onduidelijkheden. Los van het feit of de coronacrisis voetballen in de zomer wel toelaat, moet de FIFA  zich buigen over wat er gebeurt met de contracten van spelers. Die lopen in principe op 30 juni af.

Eens met deze clubs?

  • 100%
  • Nee, seizoen afmaken in de zomer is een optie
375+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie