Noodklok wordt geluid in Waalwijk: “Voor RKC is 3 augustus vrijwel onwerkbaar”

Foto: Noodklok wordt geluid in Waalwijk: “Voor RKC is 3 augustus vrijwel onwerkbaar”

Het scenario van de UEFA om nationale competities uit te laten spelen tot uiterlijk 3 augustus, doet veel stof opwaaien. Mocht hiertoe besloten worden kan RKC Waalwijk flink in de problemen brengen, meldt algemeen directeur Frank van Mosselveld.

Als de Eredivisie hervat wordt in de zomer weten de Waalwijkers, momenteel de nummer laatst in de Eredivisie, niet op tijd of ze volgend seizoen een organisatie moeten neerzetten voor ere- of eerste divisie niveau. Van Mosselveld had liever gezien dat de KNVB met een paar scenario’s was gekomen. “Het is nu weer twee weken wachten tot de UEFA met iets naar buiten komt. Waarom zijn er geen draaiboeken waar we ja of nee tegen kunnen zeggen. Ook op de vraag wanneer het komende seizoen begint is nog geen antwoord.” Eerder hekelde zijn college Marc Overmars al de houding van de KNVB, dat zich schaart achter de Europese voetbalbond.

Voetballen in juli kan volgens Van Mosselveld veel praktische problemen geven. “We hebben bijvoorbeeld zes spelers tot eind juni gehuurd. Er is geen voetbalbond die kan beslissen over arbeidsrecht. Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroepen. De UEFA zou ze dan alleen een speelverbod op kunnen leggen. Wij hebben dan zes spelers minder dan twee maanden geleden. Dan is er sprake van competitievervalsing.”

RKC heeft volgens de oud-speler van de club ook niet het geld om spelers een maand langer door te betalen. “De vraag is wie de gevolgen gaat dragen. Daar zijn wij niet toe in staat. Voor clubs als Willem II, Heracles en FC Groningen, die hun selectie al voor 90% rond hebben, ligt het allemaal wat makkelijker.”

Had jij ook liever een andere houding van de KNVB gezien?

  • Absoluut
  • Nee, ze hebben goed gehandeld
145+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie