KNVB over schrappen Eredivisie: “Consequenties worden in beeld gebracht”

Foto: KNVB over schrappen Eredivisie: “Consequenties worden in beeld gebracht”

De UEFA heeft woensdagmiddag dan wel nadruk gelegd op het uitspelen van de competities, maar de KNVB houdt nog altijd alle opties open. Het onderzoekt momenteel de gevolgen van scenario 2 (uitspelen in de zomer) én scenario 3 (competitie schrappen).

“Op dit moment worden alle consequenties, bijvoorbeeld de financiële impact hiervan, in beeld gebracht”, schrijft de Nederlandse bond op zijn eigen website over scenario 3. “Daarnaast wordt met elkaar in het voetbal gekeken naar een plan om de betaald voetbalclubs te helpen in deze immense problematiek, mocht de lopende competitie geschrapt worden.” De KNVB heeft momenteel bij de UEFA vragen liggen over bijvoorbeeld de spelerscontracten. “Op die kwesties komt UEFA nog terug.”

Voorlopig hoopt de UEFA dat het alle Europese competities lukt om het seizoen vóór 3 augustus uit te spelen. “Dit houdt in dat er in de tweede helft van juni zal moeten worden gestart met hervatting van de competitie. Daarbij blijft voor ons het belang van de nationale gezondheid het uitgangspunt, inclusief die van onze voetballers, trainers, supporters en scheidsrechters.”

“Wat vaststaat is dat voor het nog te bepalen moment van hervatting er een periode van training ingepland moet worden. In dat kader wordt onderzocht of, wanneer en waar professionele voetballers hun training veilig en onder voorwaarden kunnen opstarten”, aldus de KNVB.

Waar moet de KNVB voor kiezen?

  • Competities uitspelen in de zomer
  • Competities schrappen
232+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie