Boadu kreeg geen belletje vanuit Ghana: “Heb dan ook niet hoeven kiezen”

Foto: Boadu kreeg geen belletje vanuit Ghana: “Heb dan ook niet hoeven kiezen”

Myron Boadu kent een uitstekend seizoen bij AZ, wat hem ook zijn eerste interland opleverde. Nu zit de spits thuis door het uitbreken van het coronavirus en heeft hij de tijd om na te denken over zijn ontwikkeling. De 19-jarige Amsterdammer is tevreden met zijn recente prestaties, maar wil meer.

Voordat het voetbal werd stilgelegd kwam Boadu dit seizoen tot 22 goals en dertien assists in 42 officiële wedstrijden. “Of ik daar tevreden mee ben? Ik denk dat het er nog wel meer hadden kunnen en moeten zijn”, stelt de aanvaller zelfkritisch in een interview op de clubwebsite van AZ. “Maar ik ben niet ontevreden. Na twee jaar blessureleed heb ik me dit seizoen in de kijker gespeeld bij het grote publiek.”

AZ won dit seizoen tot dusver alle topduels met Ajax, Feyenoord en PSV. Boadu was belangrijk en telkens trefzeker. “Haha, ja dat klopt wel. Maar meerdere jongens zijn belangrijk in de grote wedstrijden. Iedereen moet dan opstaan. In de vier wedstrijden tegen Ajax, Feyenoord en PSV speelden we gewoon fantastisch. Dat moeten we ook tegen de kleinere clubs laten zien.”

De stormachtige ontwikkeling leverde zijn debuut in Oranje op, waarin de zoon van een Nederlandse moeder en Ghanese vader ook nog eens doel trof. AZ.nl stelde de vraag of hij ooit door het Afrikaanse land is benaderd voor een interlandcarrière. “Nee, eigenlijk niet. Ik, mijn ouders en mijn zaakwaarnemer hebben nooit een belletje gehad of wat dan ook. Dus ik heb niet hoeven kiezen. Uiteindelijk is het met Oranje ook allemaal snel gegaan”, aldus Boadu.

Is hij de toekomstige nummer 1 spits van Oranje?

  • Zeker!
  • Ik twijfel…
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie