‘Fans Eredivisie-clubs weten nu al waar ze aan toe zijn’

Foto: ‘Fans Eredivisie-clubs weten nu al waar ze aan toe zijn’

Er dreigt heibel in de Eredivisie-tent. Volgens PSV-watcher Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad dreigen de gesprekken over de oplossing voor de coronacrisis te ontsporen.

Wijffels reageert: “In Nederland zijn er ook meerdere stromingen. En hoor je in de wandelgangen dat clubs zich onderling ergeren aan elkaars standpunt in het overleg met KNVB en Eredivisie CV. In de Amerikaanse profsporten gaat het anders. Daar hakt één zogenoemde commissioner, onafhankelijk boven de partijen, knopen door. AZ-directeur Robert Eenhoorn vertelde al vaker over de duidelijkheid die dat biedt.”

Supporters

Ajax-watcher Freek Jansen is sowieso sceptisch voor de fans. “Aangezien er zelfs wordt getwijfeld of het dit kalenderjaar nog verantwoord is, ook zonder publiek, kan er beter een streep worden getrokken onder dit seizoen. Dat geeft duidelijkheid voor de spelers, de clubs, de sponsoren en de supporters.”

Ook Mikos Gouka, Feyenoord-watcher namens het AD, verwacht voorlopig geen volle tribunes. “Dat er geen supporters meer in de stadions zitten, de komende maanden, lijkt sowieso een uitgemaakte zaak. Ook voor lege stadions spelen, is tegen alle richtlijnen. Anderhalve meter is anderhalve meter. De overheid heeft al moeite genoeg om iedereen duidelijk te maken hoe ernstig de situatie is, toch doorvoetballen zou een vreemd signaal zijn.”

Verwacht je begin volgend seizoen weer publiek?

  • Ja
  • Nee
1131+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie