Godín kraakt coronabeleid: ‘We bleven maar doorvoetballen’

Foto: Godín kraakt coronabeleid: ‘We bleven maar doorvoetballen’

De ervaren centrumverdediger Diego Godín vindt dat de Italiaanse regering en voetbalbond veel te laat in actie zijn gekomen tegen het coronavirus. Aanvankelijk werd er namelijk doorgevoetbald, met alle gevolgen van dien…

In een interview met ESPN vertelt de Uruguayaan: “Men bleef maar aan een spreekwoordelijk touw trekken, kijken hoe ver ze konden gaan. We bleven doorvoetballen en trainen, achter gesloten deuren, tot een speler van Juventus positief werd getest en hun selectie in quarantaine moest. Toen kwam de competitie stil te liggen. Er zullen tijdens die wedstrijd vast ook andere spelers besmet zijn geweest en daar kwamen wij mee in contact.”

Covid-19 werd aanvankelijk onderschat: “Het leek niet zo erg. Men dacht dat het een probleem in China was en dat het niet hiernaartoe zou komen. Er werd stukje bij beetje ingegrepen. Er volgden waarschuwingen, maar vanuit de overheid kwamen eerst nog geen drastische maatregelen.” Nu is de situatie in Italië schrijnend: “De gezondheidszorg is ingestort, er zijn geen intensive care-bedden meer om zo veel mensen in kritieke toestand te kunnen verzorgen.”

Godín deelt wel een compliment uit aan doktoren en zusters: “Hun inzet en dat van alle mensen in de gezondheidszorg is erg indrukwekkend. Ze zijn echt helden. Alles wat we die mensen kunnen geven als dank, is eigenlijk niet genoeg. Jullie hebben de beelden van wat ze doen vast ook gezien. Het doet echt wat met je.”

Ben jij het met hem eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie