Geen voetbal, maar wel onrust bij HSV: voorzitter de laan uit gestuurd

Foto: Geen voetbal, maar wel onrust bij HSV: voorzitter de laan uit gestuurd

Het is weer eens onrustig bij Hamburger SV. Zaterdag maakt de gevallen grootmacht, tegenwoordig de nummer drie van de 2. Bundesliga, bekend dat voorzitter Bernd Hoffmann is ontslagen.

Voetbal International schreef: ‘Hoffmann onderhield al een tijdje een moeizame relatie met Jonas Boldt en Frank Wettstein, die samen met de voorzitter de club runden. Laatstgenoemd duo werd gesteund door Klaus-Michael Kühne, de miljardair die de belangrijkste investeerder van HSV is. Zo voerde Hoffmann een strijd die niet te winnen viel en waarin hij zaterdag is gesneuveld. Boldt en Wettstein blijven als duo aan de top van HSV staan.

Hoffmann kreeg het slechte nieuws te horen na een vier uur durende vergadering van de Raad van Commissarissen. Dat niet alle leden daarvan achter de beslissing om Hoffmann weg te sturen stonden, blijkt wel uit het feit dat Max-Arnold Köttgen en Thomas Schulz zijn teruggetreden. Marcell Jansen is nu benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad.

 En zo dondert het weer eens bij HSV, waar de laatste jaren constant ruzie wordt gemaakt. De Noord-Duitsers degradeerden aan het einde van het seizoen 2017/18 naar de 2. Bundesliga en slaagden er vorig seizoen nog niet in om direct weer te promoveren. Dit voetbaljaar doet de ploeg van Dieter Hecking een nieuwe poging. De achterstand op nummer twee van de ranglijst VfB Stuttgart bedraagt slechts één punt.’

Zie jij HSV snel weer in de Bundesliga spelen?

  • Ja
  • Nee
42+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie