Franse voetbal rouwt om overlijden Europees kampioen Hidalgo

Foto: Franse voetbal rouwt om overlijden Europees kampioen Hidalgo

Michel Hidalgo is donderdag in Marseille overleden. De voormalig bondscoach van Frankrijk werd 87 jaar oud. In 1984 vierde hij zijn grootste succes met het winnen van de Europese titel.

Hidalgo was al langer ziek en verloor donderdag de strijd. Met zijn overlijden verliest het Franse voetbal een van de iconen die heeft gezorgd voor een van de hoogtepunten van Les Bleus.

In het voorjaar van 1976 begon hij als bondscoach van Frankrijk. De oud-prof was de opvolger van voormalig Ajax-trainer Stefan Kovacs. Op het WK van 1982 eindigde de jacht op de wereldtitel in de halve finale, waarin West-Duitsland te sterk was. Dat duel is ook bekend geworden door de onbestrafte charge van de Duitse doelman Toni Schumacher op Patrick Battiston.

Twee jaar later volgde dan toch de kroon op het werk voor Hidalgo, die de Fransen in eigen land naar de Europese titel loodste. Het was het sluitstuk van zijn bondscoachschap. Na twee jaar als technisch directeur bij de Franse bond werd hij trainer bij Olympique Marseille, waar hij uitgroeide tot een icoon.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie