Borussia Dortmund bevestigt berichtgeving over prachtig gebaar

Foto: Borussia Dortmund bevestigt berichtgeving over prachtig gebaar

Door het coronavirus liggen competities over heel Europa de komende maand nog stil en dat stelt de clubs voor een aantal problemen. Niet in het minst van financiële aard, want doordat er geen wedstrijden gespeeld worden zien clubs hun inkomsten drastisch teruglopen. Daardoor wordt gevreesd dat vooral kleinere clubs het financieel zeer lastig zouden kunnen gaan krijgen.

In Duitsland pakken de topclubs alvast uit met een knap gebaar om hun minderbedeelde tegenstanders te steunen. Volgens Bild hebben Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen – de vier clubs die dit seizoen deelnamen aan de Champions League – een gezamenlijk spaarpotje aangelegd voor clubs die in de problemen zouden komen.

De vier clubs krijgen nog 12,5 miljoen euro aan tv-gelden van het kampioenenbal en zouden dat bedrag integraal in de gezamenlijke pot stoppen. Met hun eigen centen zouden ze daar nog eens 7,5 miljoen aan toevoegen, waardoor er dus 20 miljoen euro klaarligt om de kleinere clubs te helpen bij eventuele financiële problemen.

UPDATE:

Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig en Bayer Leverkusen hebben inderdaad een geldpot gemaakt voor clubs uit het Duitse betaalde voetbal die door het gebrek aan inkomsten in de problemen komen. Dortmund heeft dit inmiddels bevestigd.

Moeten de Nederlandse topclubs dit ook doen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie