‘Mensen zijn de transfer van Ziyech nu een beetje vergeten’

Foto: ‘Mensen zijn de transfer van Ziyech nu een beetje vergeten’

Gustavo Payet heeft zich in een uitgebreid gesprek met Goal uitgesproken over de transfer van Hakim Ziyech. De middenvelder verlaat Ajax in de zomerse transferperiode om aan de slag te gaan bij Chelsea.

“Ik vond hem vorig jaar echt uitstekend. Iedere keer als hij de bal kreeg, wist je dat er iets zou gebeuren, dat er een kans zou komen of dat er gescoord zou worden, Hij is wat individueler ingesteld dan ik was als speler. Maar hij speelt wel ‘directer’, wat sneller. En hij probeert ook altijd invloed uit te oefenen op het offensieve spel van de ploeg, dat vinden de mensen mooi om te zien. Als mensen naar het voetbal komen kijken, betalen ze geld om hun teams te zien winnen, maar ook om iets speciaals te zien. Unieke goals en acties of bepaalde technische kwaliteiten”, legde Payet uit.

“Hij is zo’n speler die iets brengt waardoor de mensen op de tribune steeds weer een kaartje kopen. Ik was erg verrast dat hij een paar dagen na januari alsnog voor volgend seizoen had getekend. Ik begreep dat totaal niet. Mensen zijn zijn transfer nu een beetje vergeten. In januari dacht men nog dat Pedro, Willian en Olivier Giroud een nieuwe collega konden verwelkomen. Nu kunnen we wel twintig spelers opnoemen die in Nederland geweldig presteerden, maar in Engeland niet.” Het is dan ook de vraag hoe goed en snel Ziyech zich kan aanpassen.

Gaat Ziyech het maken bij Chelsea?

  • Ja
  • Nee
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie