Luijckx hervat training in Denemarken: “Eerdere maatregelen dan in Nederland”

Foto: Luijckx hervat training in Denemarken: “Eerdere maatregelen dan in Nederland”

Na een periode van zelf-isolatie staat Kees Luijckx inmiddels weer op het veld in Denemarken. Bij zijn club Silkeborg IF is de training, zij het met de nodige restricties, weer hervat. Het is echter nog de vraag of de 34-jarige verdediger nog in actie komt in de Deense competitie.

“Het is ook hier te hopen dat er snel een knak komt in de groei van het coronavirus. In Denemarken zijn ze al wel vroeg begonnen met de maatregelen, eerder dan in Nederland”, stelt Luijckx tegen het Algemeen Dagblad. De afgelopen twee weken bracht hij met zijn vrouw en twee kinderen door in een zomerhuisje aan zee. Daar waren ook Rafael van der Vaart met Estavana Polman.

“We zijn goed met elkaar bevriend, hebben ook kinderen in dezelfde leeftijd”, zegt de oud-speler van onder meer AZ, Excelsior, NAC Breda en Roda JC. “Hier aan de kust hebben we een mooi stukje strand gevonden met een voetvolley-veldje, waar we elke dag een potje kunnen spelen. Dat is wel echt genieten. Rafael is nog altijd zo goed, en voor mij is het ook een goede manier om mijn conditie op peil te houden.”

Aangezien zijn verbintenis deze zomer afloopt, heeft hij wellicht zijn laatste wedstrijd in het shirt van Silkeborg al gespeeld. De ervaren verdediger ziet zichzelf wellicht terugkeren naar Nederland. “Een mooie afsluiting in Nederland zou leuk zijn, maar dan moet het wel van beide kanten goed voelen. Eerst maar eens hier weer aan het voetballen komen. Dat zou betekenen dat het coronavirus verdwijnt. En dat is het allerbelangrijkste.”

Zal Luijckx nog goed meekunnen in de Eredivisie?

  • Denk het wel
  • Ik twijfel…
63+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie