‘Het baart mij zorgen dat Klopp hem niet heeft gehaald’

Foto: ‘Het baart mij zorgen dat Klopp hem niet heeft gehaald’

Volgens analist Paul Merson zou Pierre-Emerick Aubameyang een geweldige optie zijn voor Liverpool, die op zoek zijn naar een spits. De oud-speler van Arsenal vraagt zich af waarom Jürgen Klopp geen interesse heeft in de aanvaller, ondanks hun gezamenlijke periode bij Borussia Dortmund.

Het contract van Aubameyang loopt volgend jaar zomer af bij The Gunners. Engelse media gaan ervan uit dat de spits alleen wil verlengen, mits de club zijn salaris wil verhogen. “Iedereen is op de hoogte van de contractuele situatie van Aubameyang, maar er zijn niet al te veel clubs in Engeland met de wens om die specifieke positie in te vullen. Manchester City zal naar alle waarschijnlijkheid vertrouwen hebben in Gabriel Jesus als Sergio Agüero vertrekt”, aldus Merson.

“Ik denk niet dat Manchester City veel interesse zal hebben. Liverpool zou naar mijn mening wel de situatie in de gaten moeten houden. Klopp kent Aubameyang nog goed van hun periode bij Dortmund. Het baart mij zorgen dat Klopp hem niet heeft gehaald. Hij zou hem immers beter moeten kennen dan wie dan ook. Ik neem altijd de transfer van Shkodran Mustafi naar Arsenal voor circa veertig miljoen euro als voorbeeld”, vervolgt de voormalig international van Engeland.

“Laten we eerlijk zijn, ze hebben geen echte spits. Sadio Mané, Mohammed Salah en Roberto Firmino werken heel goed samen, maar je hebt iemand nodig die elk seizoen zonder problemen minimaal 25 doelpunten maakt. Firmino is een topvoetballer, maar hij is ook iemand die wedstrijden op rij het doel niet kan vinden. Je hebt nog altijd iemand nodig die een zekerheidje is op het gebied van scoren en dat is Aubameyang.”

Ben jij het eens met de stelling dat Liverpool geen echte spits heeft?

  • Ja
  • Nee
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie