‘Feyenoord moet vrezen voor harde tegenvaller’

Foto: ‘Feyenoord moet vrezen voor harde tegenvaller’

Feyenoord zat in een heerlijke flow en had afgelopen weekend zelfs hele goede zaken kunnen doen door Ajax te verslaan. Met de nadruk op had, want door de coronacrisis dreigt het Eredivisie-seizoen nu al ten einde te zijn.

In De Kuip zullen de gevolgen voelbaar zijn. Voetbal International schrijft: “Ook bij Feyenoord grijpt de crisis fors in, nu al, maar vooral de consequenties voor de lange termijn zijn moeilijk te bepalen. De vragen die leven: wordt de competitie uitgespeeld? En zo ja, met of zonder publiek. Voorbeeld. Feyenoord-Ajax in een volle of lege Kuip, scheelt de club zo tonnen aan inkomsten.”

“Los nog daarvan, begint de nieuwe competitie wel op tijd? Feyenoord heeft nu nog geen idee wanneer de club kan beginnen met de verkoop van seizoenkaarten en pakketten voor het zakelijke segment. Hoe zal de animo daarvoor zijn midden in of straks vlak na de coronacrisis? Het wordt voor Feyenoord een net zo spannende tijd als voor alle andere clubs”, aldus VI.

Feyenoord hanteert een forse begroting. Daar voegt het weekblad aan toe: “Maar de uitgaven zijn navenant; dat wil zeggen dat ook als er geen geld binnenkomt, er veel geld wél uitgaat. Zelfs voor een grote en gezonde club als Feyenoord is dat geen half jaar vol te houden, ook al zijn de Rotterdammers de laatste jaren erin geslaagd een meer dan goede financiële huishouding te voeren.”

Gaat dit de Rotterdammers zwaar raken?

  • Ja, een terugval is waarschijnlijk
  • Nee, de schade valt straks wel mee
983+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie