TRANSFERUURTJE: PSV moet 30 miljoen betalen, Ten Hag ontevreden

Foto: TRANSFERUURTJE: PSV moet 30 miljoen betalen, Ten Hag ontevreden

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Het lijkt er niet op dat PSV echt aanspraak maakt op de komst van Kaio Jorge van Santos. Naar verluidt houden de Eindhovenaren de jonge spits al een tijdje in de gaten, maar hij is wel heel erg duur voor de Eredivisie-topclub… Directeur José Carlos Peres van de bovengenoemde Braziliaanse club zegt in gesprek met media uit eigen land: “Het is geen geheim dat Kaio Jorge behoorlijk begeerd wordt. Maar als we niet binnen een bepaalde periode een acceptabel bod ontvangen, zullen we hem tot het einde van het seizoen behouden.” Niet alleen PSV heeft interesse, Juventus heeft al navraag gedaan naar de transferstatus van Jorge: “Juventus heeft geïnformeerd, maar nog geen officieel bod uitgebracht. Ik heb hen verteld dat de transferclausule van Kaio Jorge 75 miljoen euro bedraagt, maar we zijn bereid te praten. We denken aan een transfersom van rond de 30 miljoen euro, maar onderhandelen niet alleen met Juventus.”In de winterstop hield Ajax zijn centen voor een groot deel op zak: alleen Ryan Babel werd binnengehaald. De aanvaller werd een half jaartje gehuurd van het Turkse Galatasaray, om de door blessures geplaagde Amsterdammers uit de brand te helpen. Sinds zijn komst heeft de vaste international van het Nederlands elftal echter nog helemaal niets laten zien in de Johan Cruijff ArenA en volgens de Turkse media is oefenmeester Erik ten Hag zeer ontevreden over de prestaties van de routinier. Directeur voetbalzaken Marc Overmars gaat dan ook sowieso geen bod uitbrengen op de aanvaller in de zomer.

Ajax heeft volgens de Braziliaanse media een nieuw transferdoelwit. Een paar dagen geleden konden we al lezen dat de Amsterdammers de verrichtingen van Eduardo Gabriel Aquino Cossa alias Pepê in de gaten hielden en de belangstelling lijkt serieus te zijn. Volgens de laatste geluiden uit Zuid-Amerika heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars namelijk richting Grêmio (de werkgever van de multifunctionele aanvaller) gecommuniceerd dat er binnenkort al een bod uit zal worden gebracht voor de diensten van Pepê. Het is niet bekend hoeveel Ajax precies overheeft voor zijn target, maar we weten wél dat zijn club ongeveer 20 miljoen euro voor hem verlangt.

Buitenland:

Antoine Griezmann werd in de afgelopen zomer met veel bombarie ingelijfd door FC Barcelona, dat voldeed aan de transferclausule in zijn contract bij Atlético Madrid van 120 miljoen euro. De Fransman heeft echter nog maar weinig indruk gemaakt in het Camp Nou-stadion. Volgens het dagblad Sport heeft voorzitter Josep Maria Bartomeu de aanvaller zelfs al weer in de vitrine geplaatst, mét korting. Komt er in de aankomende zomer een bod van 100 miljoen euro binnen, dan wordt Griezmann verkocht. En dat lijkt ook wel te gaan lukken, de Premier League-topclubs Manchester United, Chelsea en Arsenal zouden hun oren gespitst hebben, evenals de regerend landskampioen van de Ligue 1 Paris Saint-Germain. Vooral de interesse van de steenrijke Parijzenaars biedt mogelijkheden, aangezien Barça Neymar wil hebben.

Logisch dat Ajax niet verder wil met Babel?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
814+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie