Verplaatsing EK lijkt groot nadeel voor geroutineerde Belgen

Foto: Verplaatsing EK lijkt groot nadeel voor geroutineerde Belgen

Dat het EK van dit jaar is verplaatst naar 2021, zal wellicht in het nadeel zijn van ploegen met oudere spelers. Veel analytici denken dat het uitstellen van EURO 2020 vooral slecht zal zijn voor de Belgische nationale ploeg. Bondscoach Roberto Martínez denkt daar anders over.

De Rode Duivels beschikken al jaren over een sterke generatie, maar vooral in defensief opzicht zijn de boegbeelden al behoorlijk op leeftijd. Zo is Vincent Kompany in 2021 alweer 35 jaar en zijn ook de oud-Ajacieden Thomas Vermaelen (35), Jan Vertonghen (34) en Toby Alderweireld (32) niet de jongsten meer.

“We hebben een geweldige campagne gehad en onze defensie heeft erg goed gepresteerd”, zegt Martínez tegen Sporza. “Natuurlijk worden ze niet jonger. Elke speler wordt een jaartje ouder. Daar hebben we altijd rekening mee gehouden. We werken niet alleen met de jongens op het veld. Ik maak me niet te veel zorgen. De overgang en doorstroming zijn al begonnen. Ik voel dat genoeg spelers kunnen opstaan en dat genoeg spelers dit niveau kunnen aanhouden.” 

Tijdens de laatste interland, de met 6-1 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, koos Martínez voor een driemansdefensie. Naast Alderweireld was daarin plaats voor de 22-jarige Elias Cobbaut (Anderlecht) en de 24-jarige Jason Denayer (Olympique Lyon).

Martínez heeft de doorstroming goed in de gaten heeft gehouden. “We hebben de voorbije jaren al jongeren in de kern gebracht. Kijk maar naar Verschaeren, Raman, Verstraete en Cobbaut. Het pad is duidelijk. We willen jongeren kansen geven. Zo krijg je een competitief geheel. Onze strategie is niet veranderd.”

Is de verplaatsing een nadeel voor België?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
38+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie