‘Dit is wat coronavirus betekent voor transfer Berghuis’

Foto: ‘Dit is wat coronavirus betekent voor transfer Berghuis’

Steven Berghuis doet het al sinds zijn komst naar Feyenoord heel erg goed in De Kuip, maar je kunt best stellen dat het aanvoerderschap zijn prestaties naar nóg grotere hoogtes stuwt. En dat verbaast Max Huiberts helemaal niets.

Ook bij AZ kende het spel van de buitenspeler namelijk een opwaartse lijn, zo haalt de technisch directeur zich voor de geest in gesprek met de Volkskrant: “Bij ons duurde het een tijdje voordat hij progressie boekte. Hij oogt flegmatiek en kreeg daardoor het stempel er niet altijd goed mee bezig te zijn. Terwijl als je hem beter kent, je ziet dat hij een enorme liefhebber is.”

Berghuis transfereerde van Alkmaar naar Watford, maar daar mislukte hij: “Ik denk dat hij inmiddels slim genoeg is om in de Premier League te overleven. Maar hij moet wel in een goede omgeving terechtkomen.”

Het is een publiek geheim dat de buitenspeler EURO 2020 aan wilde grijpen om zich in de picture te spelen bij buitenlandse grootmachten. Giovanni van Bronckhorst denkt echter niet dat Berghuis hoeft te wanhopen: “Voor hem hoeft er niet per se veel te veranderen. De clubs en scouts hebben hem zien uitblinken. Hij heeft genoeg laten zien.” De verwachting is dat hij in de aankomende zomer vertrekt uit Rotterdam, conform een afspraak gemaakt aan het begin van dit seizoen.

Verwacht jij dat hij vertrekt?

  • Ja, daar verandert het virus niks aan
  • Nou, dit zou het wel kunnen veranderen
572+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie