“Die impact zou ons miljoenen euro’s kunnen gaan kosten”

Foto: “Die impact zou ons miljoenen euro’s kunnen gaan kosten”

PSV komt momenteel nog niet in aanmerking door de door de overheid aangeboden werktijdverkorting, aangezien er drie maanden lang twintig procent minder omzet gedraaid moet worden. En vooralsnog is de bedoeling om de Eredivisie ‘binnenkort’ uit te spelen.

De situatie kan echter snel omslaan, de resterende wedstrijden zouden namelijk zonder publiek afgewerkt kunnen worden of er gaat misschien wel een streep door de competitie. Algemeen directeur Toon Gerbrands zegt in De Telegraaf: “Die impact zou ons miljoenen euro’s kunnen gaan kosten. Dat kan betekenen dat de voetballerij wel voor steun in aanmerking komt.”

De beleidsbepaler houdt zich echter nog niet bezig met het slechtst denkbare scenario: “Ik heb één ding geleerd: als het onbeheersbare zaken zijn voor jou en de organisatie, steek er dan geen tijd en energie in. De afgelopen week is alles anders geworden dan iedereen had voorzien. Duidelijk is dat dit een stresstest is voor iedereen. De topvijfclubs in Nederland hebben financieel wel wat vet op de botten. Ook wij kunnen het dragen, het voortbestaan komt niet in gevaar, want we hebben de laatste zeven jaar zwarte cijfers geschreven.”

Gerbrands plaatst echter wel een kanttekening: “In de Eerste Divisie komen clubs direct al in liquiditeitsproblemen en is de situatie echt nijpend. Op sportieve gronden hoop ik echt dat de competities worden uitgespeeld. Dan heb je een ranglijst, is de verdeling van Europese tickets duidelijk en welke clubs er degraderen. Dat valt niet te bepalen als je er nu een punt achter zet. Niet alle clubs hebben ook een gelijk aantal duels gespeeld.”

Hou jij wel rekening met het slechtst denkbare scenario?

  • Ik wel
  • Ik niet
57+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie