FC Sion-preses heeft geen spijt van ‘corona-ontslagen’: ‘Het is oorlog’

Foto: FC Sion-preses heeft geen spijt van ‘corona-ontslagen’: ‘Het is oorlog’

Christian Constantin heeft totaal geen spijt van zijn beslissing om negen spelers van FC Sion op staande voet te ontslaan. De voorzitter van de Zwitserse club ligt zwaar onder vuur vanwege zijn beslissing, maar begrijpt naar eigen zeggen niets van de ophef.

Voetbal International schrijft over de situatie: “De spelers uit de A-selectie kregen te horen dat zij een voorstel tot werktijdverkorting moesten accepteren, nu er in Zwitserland niet gevoetbald wordt en Sion nauwelijks geld binnenhaalt. Het salaris van de voetballers zou hierbij tijdelijk naar beneden gehaald worden. Constantin wilde dat de spelers al de volgende dag hun jawoord gaven, maar dat gebeurde niet. De voetballers hadden nauwelijks de tijd om eerst hun advocaten of zaakwaarnemers te raadplegen. Constantin reageerde furieus, door negen contracten te verscheuren.”

De preses schreef een bijzondere brief naar de spelersvakbond, die uitlekte naar de Zwitserse pers. “We zijn bezig met het opzetten van veldhospitalen om levens te redden”, schreef Constantin over de huidige wereldsituatie. “We staan op het punt om doden te begraven. We moeten kiezen tussen degenen die moeten sterven en degenen die we nog kunnen redden. Dat betekent dat het oorlog is. Weliswaar geen normale oorlog, maar het resultaat is hetzelfde: mensen sterven of gaan sterven.”

Heeft hij een punt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
74+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie