Sparta zit met handen in het haar: “Dit is voor alle clubs een enorm dilemma”

Foto: Sparta zit met handen in het haar: “Dit is voor alle clubs een enorm dilemma”

Tot en met 6 april wordt er in ieder geval niet gevoetbald in de Eredivisie vanwege de coronacrisis, maar inmiddels mogen de diverse clubs ook al niet meer trainen. En dat brengt moeilijkheden met zich mee, óók bij Sparta Rotterdam.

Technisch directeur Henk van Stee vertelt aan het Algemeen Dagblad: “Uiteraard hebben we onze spelers programma’s meegegeven met daarin informatie over hoe ze de komende weken fit kunnen blijven. Het lastige is alleen dat je niet weet waar je naar toe werkt. Als je uitgaat van het positieve scenario, zouden we over drie weken de groepstraining weer kunnen hervatten. Maar wat als het virus dan nog steeds zo hardnekkig over de wereld waait?”

De beleidsbepaler vervolgt: “Wat gebeurt er dan? Hoelang moeten de spelers dan nog apart blijven trainen? Dit is voor alle clubs een enorm dilemma. Wordt het seizoen geneutraliseerd? Worden de wedstrijden, al dan niet met publiek, alsnog uitgespeeld? Wordt de huidige stand als eindstand gezien? We weten het gewoon niet. Niemand weet het. Dit is een bizarre situatie.”

Van Stee benadrukt overigens met klem dat hij de maatregelen helemaal terecht vindt: “Want wat nu écht belangrijk is, is de gezondheid van mensen. Logisch dat daar nu de nadruk op ligt. Een mensenleven is veel meer waard dan een voetbalpotje wel of niet winnen. En dat besef is bij iedereen voelbaar op de club. De belangrijkste bijzaak in het leven is even volstrekt onbelangrijk geworden.”

Vind jij het ook een bizarre situatie?

  • Ik wel
  • Ik niet
98+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie