Voorzitter Serie A: ‘Het is duidelijk onmogelijk om in april weer te beginnen’

Foto: Voorzitter Serie A: ‘Het is duidelijk onmogelijk om in april weer te beginnen’

Door de uitbraak van het coronavirus ligt de Serie A inmiddels al een week stil. Het is de bedoeling dat de competitie op 4 april weer verder gaat, echter waarschuwt Damiano Tommasi dat deze datum ook daadwerkelijk gehaald gaat worden. De voorzitter van de Italiaanse voetbalbond denkt dat er op z’n vroegst in mei of juni gevoetbald kan worden.

“Het is duidelijk onmogelijk om begin april weer te gaan spelen. Als alles goed gaat, kunnen we in mei of juni de competitie hervatten”, aldus Tommasi in gesprek met Che tempo che fa.

“Wanneer we over voetbal praten, denken mensen alleen aan de veiligheid van de spelers. Maar er zit een hele wereld achter het team. De eerste besmetting in de voetbalwereld werd vastgelegd bij Serie C-club Pianese en hun materiaalman ligt nog altijd op de intensive care. Juventus heeft meer dan honderd mensen in quarantaine zitten”, gaat de voorzitter verder.

“Dit zijn mensen die door heel Italië en Europa reizen en heel, heel veel mensen ontmoeten tijdens het uitvoeren van hun werk. Dit probleem is niet alleen Italiaans, maar geldt voor heel Europa. De UEFA moet zich gedragen als de Europese Unie”, aldus Tommasi.

De UEFA voert dinsdag een spoedoverleg omtrent het EK, de Champions League en de Europa League. Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat het EK, die op 12 juni van start zal moeten gaan, daadwerkelijk kan beginnen van de zomer. “Ik vraag me oprecht af of we dat kunnen gaan spelen, zeker gezien het feit dat het EK dit jaar in 12 verschillende landen met 24 deelnemers is”, aldus Tommasi. “Dus het lijkt me ongepast om dat in de huidige situatie af te werken in volle stadions.”

Zie jij het EK van start gaan van de zomer?

  • Ja
  • Nee
30+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie