“Ik denk dat het in Nederland minstens vier maanden gaat duren”

Foto: “Ik denk dat het in Nederland minstens vier maanden gaat duren”

In Europa is het coronavirus momenteel het gespreksonderwerp. Ook in Nederland, maar uitgerekend in China komt het normale leven volgens Joop Gall langzaam maar zeker weer op gang.

Gall komt maandag uit quarantaine in Zhengzhou. “Ik kijk uit op een drukke weg en zie dat het aantal rode en witte autolichtjes elke dag toeneemt. Ik schat dat we nu op zo’n 60 procent van de verkeersdrukte zitten van voor de crisis. De piek van het coronavirus is volgens mij achter de rug”, vertelt hij aan het Dagblad van het Noorden.

China is volgens Gall zéér alert op nieuwe besmettingen. “Ze zijn heel grondig”, beaamt de voetbaltrainer, die harde kritiek uit op Nederland. “Ik las teksten als: weet je wat het de economie kost als we de grenzen dichtgooien? Of weet je hoe lang de economie hiervan moet herstellen? Je zult maar 80 jaar zijn en je hoort dit soort uitspraken van economen op tv. Nog erger, het zullen je ouders of je opa en oma maar zijn.”

Gall voegt toe: “Ik weet hoe ze het in China hebben aangepakt en kan het vergelijken met Nederland. Een wereld van verschil. In China hebben ze er twee maanden over gedaan om het onder controle te krijgen. Ik denk dat het in Nederland minstens vier maanden gaat duren met die halfbakken maatregelen. Het is pappen en nathouden in Nederland en dat is in mijn ogen levensgevaarlijk. Het duurt langer, gaat gepaard met meer infecties en meer doden. Zo hard durf ik het wel te stellen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
320+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie