KNVB komt met officieel statement over coronavirus

Foto: KNVB komt met officieel statement over coronavirus

Door de coronacrisis wordt er tot en met 31 maart niet gevoetbald in Nederland, en dat betekent dat de programma’s in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie komen te vervallen, evenals het gehele amateurvoetbal. Ook de wedstrijden van het Nederlands elftal gaan niet door.

De KNVB schrijft op zijn website: “Al het voetbal in Nederland wordt tot en met 31 maart afgelast. Dat betekent dat alle wedstrijden in het betaald en het amateurvoetbal tot nader orde worden uitgesteld. Dat geldt ook voor de interlands van Oranje tegen de Verenigde Staten en Spanje en de interlands van diverse jeugdteams. Eerder zette de UEFA al een streep door de EK-kwalificatietoernooien van mannen en vrouwen O17 en O19.”

Directeur betaald voetbal Eric Gudde reageert: “We hebben steeds op nadrukkelijk verzoek van de overheid hun beleid gevolgd en dat is op dit moment niet anders. Uiteraard staat veiligheid en gezondheid bij alle betrokkenen bovenaan. Deze maatregelen brengen voor de voetbalwereld echter ook grote organisatorische, sportieve en financiële uitdagingen met zich mee. In de toekomst zal de voetbalsector een beroep moeten doen op de hulp van de overheid en autoriteiten om de organisatorische kwesties, maatschappelijke effecten en economische uitdagingen voor de gehele sector te kunnen ondervangen. We gaan te zijner tijd hier met alle partijen graag het gesprek over aan.”

Dit betekent natuurlijk wel dat het speelschema op de schop gaat… “De komende dagen wordt in kaart gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald. Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld.”

Denk jij dat er na 31 maart weer gespeeld kan worden?

  • Ja, ik wel
  • Nee…
702+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie