Blind over ploeggenoot: ‘Hij is iemand die die ontevredenheid laat blijken’

Foto: Blind over ploeggenoot: ‘Hij is iemand die die ontevredenheid laat blijken’

Volgens Daley Blind zit het met de teamgeest van Ajax wel goed. Ondanks het akkefietje tussen Dusan Tadic en Sergiño Dest en de soms gefrustreerde Hakim Ziyech, ziet de verdediger weinig irritaties binnen de selectie.

“Ja, dat is als hij wordt gewisseld. En verder vind ik dat je op het veld best af en toe boos kunt zijn op elkaar. Om elkaar scherp te houden. Dat betekent niet direct dat je buiten het veld ruzie met elkaar hebt. Hakim is goed met iedereen. Hij is verder heel kritisch op zichzelf en op het spel van Ajax en hij is iemand die die ontevredenheid laat blijken”, aldus Blind in Voetbal International.

“Ik heb het idee, dat leeft bij mij in elk geval, dat het onderling goed zit en we een hechte groep zijn. Ja, ook een groep die elkaar de waarheid durft te vertellen. Dat hebben we de laatste weken echt wel gedaan..”

De positie van Erik ten Hag is voor Blind ook geen discussiepunt. “Wij hebben samen met deze trainer een fantastisch anderhalf jaar beleefd. We hebben voetbal gespeeld waar heel de wereld van genoot, wijzelf ook. De chemie tussen spelers en staf is goed. Je ziet dat wij keihard willen werken. Bij teams waar de chemie tussen spelers en trainer niet goed is, zie je juist dat de werklust verdwijnt. Dat is bij ons niet het geval. Dat voel ik in elk geval niet.”

Gaat Ajax kampioen van Nederland worden dit seizoen?

  • Ja
  • Nee
160+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie