Manchester City-Arsenal afgelast, spelers in quarantaine

Foto: Manchester City-Arsenal afgelast, spelers in quarantaine

Eigenlijk zouden Manchester City en Arsenal vandaag tegen elkaar spelen in het Etihad Stadium, maar dat duel is uitgesteld door de Engelse voetbalbond (FA). Verschillende spelers van de Londenaren hebben namelijk de opdracht gekregen om de aankomende dagen in thuisisolatie door te brengen wegens het coronavirus.

Voetbal International geeft duiding: “De Premier League-wedstrijd tussen Manchester City en Arsenal die voor woensdagavond op de rol stond, is uitgesteld. Arsenal heeft enkele spelers namelijk in thuisisolatie geplaatst, omdat ze contact hebben gehad met Olympiakos Piraeus-eigenaar Evangelos Marinakis.”

Het blad vervolgt: “Marinakis, die ook de Engelse club Nottingham Forest in handen heeft, maakte dinsdag bekend dat hij is besmet met het coronavirus. Aangezien Olympiakos dertien dagen terug de tegenstander was van Arsenal in de zestiende finale van de Europa League, wonnen de Londenaren medisch advies in en ging de club na wie er contact had gehad met Marinakis. De uitkomst van het onderzoek is dat enkele spelers na de return tegen Olympiakos in Londen op het veld contact hebben gehad met Marinakis.”

Arsenal laat middels een statement weten: “Hoewel de kans dat de spelers de ziekte Covid-19 hebben opgelopen extreem klein is, volgen we strikt de richtlijnen van de regering die voorschrijven dat iedereen die in nauw contact is geweest met een besmet persoon voor 14 dagen in zelfisolatie moet. Hierdoor zijn de spelers niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Manchester City en heeft de Premier League besloten dat de wedstrijd moet worden uitgesteld.”

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
165+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie