Sevilla pakt punt bij Atlético dankzij Luuk de Jong

De (sub)topper tussen Atlético Madrid en Sevilla is zaterdagmiddag in 2-2 geëindigd. Luuk de Jong was belangrijk voor de bezoekers en tekende voor de openingsgoal. De hoogtepunten van dit duel vonden vooral voor de pauze plaats, na rust werd er niet meer gescoord.

Met twee clubs tegenover elkaar die niet heel vaak scoren en het verdedigend redelijk voor elkaar hebben leek Atlético – Sevilla op voorhand geen spectaculaire wedstrijd te worden, maar het publiek werd in de eerste helft met vier treffers prima vermaakt in het Wanda Metropolitano. Het begon bij Luuk de Jong. De Nederlandse spits opende hij de score na twintig minuten spelen. Joan Jordán vond De Jong, die goed aannam en afrondde.

Daarna kregen de Andalusiërs tegenslagen te verwerken. Na een klein half uur appelleerde Atlético om een strafschop vanwege een handsbal van Diego Carlos én een overtreding op João Félix. De VAR keek naar de beelden en de scheidsrechter wierp ook nog een blik, waardoor de onderbreking langer en langer duurde. Uiteindelijk ging de bal op de stip en schoot Álvaro Morata raak. Vier minuten later stond het al 2-1. Koke vond João Félix, die met een doelpunt vertrouwen opdeed.

Nog voor rust was de eindstand al bereikt. Er werd opnieuw een penalty gegeven, maar nu aan Sevilla. Lucas Ocampos ging makkelijk naar de grond nadat Kieran Trippier hem aantikte en legde zelf aan voor de strafschop. Jan Oblak ging de andere hoek in en de Argentijn maakte er 2-2 van. In de tweede helft misten Yannick Carrasco en Diego Costa nog kansen namens Atlético. Gescoord werd er niet meer.

Sevilla zal het meest tevreden zijn met het gelijkspel, want het verschil met Atlético bleef daardoor twee punten. De ploeg kan nog wel zakken naar de vierde plek als Getafe later op de zaterdag wint van Celta de Vigo, maar Atlético werd op afstand gehouden. De Madrilenen reizen komende week naar Liverpool, waar woensdag op Anfield in de return een 1-0 voorsprong wordt verdedigd.