Volendam vloert Ajax-talenten, Jong PSV onderuit door bizarre eigen goal

FC Volendam heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van Wim Jonk rekende in een boeiend duel af met Jong Ajax: 4-0.

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag koos in Volendam voor spelers als Dominik Kotarski, Kik Pierie, Youri Regeer en Naci Ünüvar. Een vooral talentvol elftal dus. De Ajax-talenten begonnen prima aan dit duel, maar gingen desondanks met een 2-0 achterstand de kleedkamer in voor de rust.

Francesco Antonucci opende de score na 34 minuten spelen en vier minuten later zorgde Ibrahim El Kadiri zelfs voor een grotere marge. Kort na de theepauze maakte Antonucci er 3-0 van en Jelle Duin pikte in de eindfase ook nog een treffer mee, waardoor Volendam de Ajax-talenten weer passeert op de ranglijst en op vier punten komt van De Graafschap (tweede), dat nog wel in actie moet komen.

Jong PSV onderuit door knullige goal

Jong PSV heeft vrijdagavond eveneens een nederlaag geleden. Op bezoek bij Telstar ging het vlak voor de rust helemaal mis: 1-0. Shurandy Sambo dacht de bal in de ploeg te houden door in minuut 45 een bal terug te spelen op de keeper, maar hij deed dat door het midden met een eigen doelpunt als resultaat.

Excelsior boekt ruime zege

Excelsior rekende tegelijkertijd simpel af met MVV Maastricht. Althans, de Limburgers hielden het ruim een uur vol in Rotterdam, maar daarna ging het plotseling hard. Elias Már Ómarsson (tweemaal) en Rai Vloet zorgden voor een 3-0 eindstand.