Feyenoord bereikt bekerfinale met zevenklapper tegen NAC

Foto: Feyenoord bereikt bekerfinale met zevenklapper tegen NAC

Feyenoord heeft zich donderdagavond probleemloos weten verzekeren van het spelen van de bekerfinale tegen FC Utrecht. In de halve finale rekenden de Rotterdammers probleemloos af met eerstedivisionist NAC Breda: 7-1.

NAC verraste eerder dit seizoen PSV en AZ in de KNVB Beker. Het elftal van Peter Hyballa geloofde in het bereiken van de bekerfinale en begon met bravoure, maar Othmane Boussaid schoot de eerste kans van de avond naast het doel van Justin Bijlow. Feyenoord nam aan de andere kant wel de leiding: Marcos Senesi verlengde een vrije trap van Steven Berghuis succesvol met het hoofd.

Feyenoord had ook de 2-0 al snel te pakken. Daarbij werd scheidsrechter Jochem Kamphuis geholpen door Pol van Boekel, die in Zeist als VAR een overtreding op Eric Botteghin constateerde. De leidsman kwam na het bestuderen van de beelden tot dezelfde conclusie en wees naar de stip. Doelman Nick Olij zat in de goede hoek, maar was kansloos op de harde inzet van Berghuis.

Met de comfortabele zege op zak maakte Feyenoord het nog in de eerste helft af. Róbert Bozenik zorgde voor de de 3-0 door te profiteren van een blunder van Olij, die door te lang treuzelen de bal tegen de Slowaak aan schoot. In het restant van de eerste helft vielen de mooiste treffers van de avond. Ridgeciano Haps zorgde met een fraaie stift voor het vierde doelpunt en Berghuis maakte met een nóg mooier hoogstandje zelfs de 5-0.

Trainer Dick Advocaat besloot halverwege te profiteren door Marcos Senesi en Leroy Fer te schorsen, waardoor zij niet à la Sean Klaiber (FC Utrecht) de finale hoeven te missen door een fatale gele prent. Berghuis werd tijdens de tweede helft om dezelfde reden vervangen, maar eerst mocht hij vanaf elf meter nog zijn hattrick maken. Na een overtreding op Bozenik schoot Berghuis de 6-1 binnen.

NAC had kort voor de hattrick van Berghuis de eer weten te redden via Jan Paul van Hecke, maar spannend werd het natuurlijk niet meer. Sterker nog: Bozenik scoorde zelfs nogmaals, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Kort voor tijd werd het alsnog 7-1 dankzij opnieuw een strafschop van Luciano Narsingh, nadat NAC’er Roger Riera nog rood kreeg.

Scoreverloop: 1-0 (15′) Marcos Senesi, 2-0 (20′) Steven Berghuis, 3-0 (23′) Róbert Bozenik, 4-0 (31′) Ridgeciano Haps, 5-0 (45′) Steven Berghuis, 5-1 (48′) Jan Paul Van Hecke, 6-1 (52′) Steven Berghuis, 7-1 (88′) Luciano Narsingh

Wie wint de KNVB Beker?

  • Feyenoord
  • FC Utrecht
220+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie