‘Wereldreiziger’ Veldwijk gelukkig in Zuid-Korea: “Ik zie nog wat van de wereld”

Foto: ‘Wereldreiziger’ Veldwijk gelukkig in Zuid-Korea: “Ik zie nog wat van de wereld”

Voor de winterstop zat Lars Veldwijk zich te verbijten op de bank bij Sparta Rotterdam. De ervaren spits wilde maar wat graag een transfer maken en die kwam er dan ook in januari. Veldwijk koos voor een avontuur naar Zuid-Korea en heeft daar zeker geen spijt van.

Veldwijk geeft in gesprek met Vice aan waarom hij voor Jeonbuk Hyundai Motors koos. “Toen Jeonbuk vorig jaar informeerde heb ik nog contact gehad met Luc Castaignos, die vorig seizoen met zijn club degradeerde uit de K League 1. Ik heb een paar maanden terug ook met Dave Bulthuis gebeld. Hij was heel enthousiast over het leven in dit land en de competitie. Zuid-Korea en Japan zijn de grootste competities in Azië. En in tegenstelling tot in landen als Roemenië, Thailand of Vietnam hoef je je hier geen zorgen hoeven te maken of je salaris op tijd wordt uitbetaald. Jeonbuk is vier jaar op rij kampioen geworden en ze wonnen ook al eens de Aziatische Champions League. Het zou mooi zijn als ik ze kan helpen om de vijfde titel op rij binnen te halen, als de competitie nog een keer start”, doelt de 28-jarige aanvaller op het uitstellen van de K League 1, door het Corona-virus. In april kijkt me hoe de situatie er dan voor staan.

Het leven van Veldwijk ziet er momenteel heel anders uit dan toe hij nog in Nederland speelde. “Mijn leven heeft een bijzondere wending gekregen. Ik zie nog eens wat van de wereld. Ik zit hier mooi met uitzicht op zee. We moeten nog naar Yokohama en zitten ook bij Shanghai SIPG, de club van die Braziliaan, Hulk, in de Champions League-groep. Dat zijn sowieso leuke trips. Ik combineer op deze manier mijn voetbalcarrière inmiddels met een soort wereldreis. Vroeger dacht ik er al eens aan om met een backpack naar Australië en Azië te gaan.”

In het gesprek wordt Veldwijk ook gevraagd naar zijn vriendschap met Hakim Ziyech, die elkaar via via hebben leren kennen. De Ajacied was direct enthousiast toen Veldwijk hem sprak over de interesse uit Zuid-Korea. “‘Doen. Dit is een mooi avontuur’, zei hij. Hakim wist ook dat ik niet gelukkig was bij Sparta. We lijken veel op elkaar. Mensen die ons niet goed kennen, denken vaak dat we lastige jongens zijn, maar dat komt omdat wij gewoon eerlijk zijn en altijd onszelf blijven. Wij veranderen voor niemand. Dat wordt in de voetbalwereld niet altijd gewaardeerd. Er wordt veel onzin geschreven en gezegd, of achter je rug om gekletst. In Amsterdam hebben de mensen ook moeten wennen aan Hakim, kijk hoe populair hij nu is. En Hakim is niet veranderd. De omgeving is anders naar hem gaan kijken. Ik gun hem nu de stap naar Chelsea. Ik ben trots op hem. Hij heeft op het juiste moment gewacht, er waren al genoeg kansen om Ajax te verlaten”, besluit Veldwijk.

Goede keuze geweest?

  • Tuurlijk, mooi avontuur
  • Mwah…
59+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:21
1+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
18+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
59+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
35+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
87+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
61+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
245+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
332+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
156+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
209+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
90+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
26+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
131+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
204+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
31+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
53+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
176+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
77+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie