‘Koopje’ Giovanni direct speelgerechtigd: ‘Het was een heel complexe transfer’

Foto: ‘Koopje’ Giovanni direct speelgerechtigd: ‘Het was een heel complexe transfer’

Ajax heeft bekendgemaakt dat het Giovanni (18) definitief binnen heeft, maar de totstandkoming van de transfer ging niet zonder slag of stoot. De FIFA moest er zelfs aan te pas komen.

“Het was een heel complexe transfer”, zegt Revien Kanhai van Forza Sports Group, die de deal namens de Braziliaanse zaakwaarnemer Bertolucci in Nederland begeleidde, tegen De Telegraaf. “Giovanni tekent voor vijf jaar”, aldus Kanhai. “Giovanni is direct speelgerechtigd. Hij sluit eerst bij Jong Ajax aan.”

De Telegraaf schrijft: “De middenvelder, die in Brazilië Onder 17 speelde, weigerde zijn contract bij Santos te verlengen en wilde zijn geluk in Europa beproeven. Door goede contacten van Ajax met Forza Sports Group en Bertolucci was Marc Overmars er als de kippen bij om het grote talent in te lijven. En Giovanni zag Amsterdam als ideale stap op weg naar de Europese top. Onder meer Chelsea, Paris Saint-Germain en Arsenal wilden de speler ook graag inlijven. Vanaf het moment dat Overmars de deal wilde bezegelen, lag Santos echter dwars.”

De Braziliaanse club wilde de speler niet vrijgeven, omdat Ajax volgens Santos in strijd met de FIFA-regels zou hebben gehandeld. “De FIFA heeft nu bepaald dit niet het geval is”, aldus Kanhai tegen De Telegraaf. Ajax heeft zodoende een koopje en betaalt alleen de opleidingsvergoeding van circa vijfhonderdduizend euro.

Goed geregeld?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1989+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie