TRANSFERUURTJE: Nieuws voor Ajax en Feyenoord, Barcelona heeft grote plannen

Foto: TRANSFERUURTJE: Nieuws voor Ajax en Feyenoord, Barcelona heeft grote plannen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

[b]Nederland:[/b]

In de winterstop kreeg oefenmeester Dick Advocaat de beschikking over een topspeler in de persoon van Oguzhan Özyakup. De middenvelder wordt door Feyenoord tot aan het einde van het huidige seizoen geleend van Besiktas, maar misschien wordt die samenwerking wel verlengd. Volgens het medium Skorer willen de Rotterdammers de international van Turkije maar al te graag nóg een seizoen huren en naar verluidt staat men in Istanbul hier niet per se onwelwillend tegenover.

In navolging van FC Twente ziet ook VVV-Venlo een talent naar Ajax trekken. Thomas Janssen stapt komende seizoen over van de Limburgers naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Dat weet zijn oude amateurclub MVC’19 te melden.

De kans is groot dat Steven Berghuis aan zijn laatste seizoen bij Feyenoord bezig is. Door een clausule in zijn contract kan de buitenspeler voor een bepaalde transfersom vertrekken bij de Rotterdammers. Ik heb geen zin om nu ver vooruit te kijken, maar ik ga ook niet liegen. Het is nog steeds mijn ambitie om mezelf te testen op een hoger niveau”, aldus Berghuis in gesprek met Voetbal International.

[b]Buitenland:[/b]

Volgens het dagblad Sport is de clubleiding van FC Barcelona tot de conclusie gekomen dat er wat moet veranderen, en daarom wordt er naar verluidt een waanzinnig geldbedrag vrijgemaakt voor transfers in de aankomende zomer. Barça wil zich op vier plekken versterken met absolute topspelers. Allereerst is het nog steeds de bedoeling dat Neymar losgeweekt wordt bij Paris Saint-Germain. Voorafgaand aan het huidige voetbalseizoen werd er al aan de Braziliaan getrokken en dit gaat onverminderd door, al moet hij wel méér dan 200 miljoen euro kosten. Ook Lautaro Martínez van Internazionale moet de overstap maken naar Catalonië, en van de Argentijn weten we dat hij een afkoopsom van 111 miljoen euro in zijn contract heeft staan in het Giuseppe Meazza. Als laatste wil Barcelona twee verdedigers inlijven.

Sinds zijn aanstelling bij Tottenham Hotspur kan oefenmeester José Mourinho al niet beschikken over de geblesseerde Harry Kane. Het herstel van de spits verloopt voorspoedig, maar het zou zomaar eens zo kunnen zijn dat hij in de zomer voor een vertrekt kiest. Voetbal International schrijft namelijk: “Tottenham Hotspur vreest dat Harry Kane zijn heil weleens elders kan gaan zoeken als de club onverhoopt naast een Champions League-ticket grijpt, zo meldt The Daily Telegraph. De 26-jarige aanvaller, thans geblesseerd, heeft nog een contract tot medio 2024 en moet ongeveer 150 miljoen pond (170 miljoen euro) kosten. Tijdens enkele recente transferwindows werd Kane gelinkt aan Real Madrid.”

Zie jij Neymar terugkeren naar Barça?

  • Ja, deze zomer
  • Ja, later
  • Nee, dat gaat hem niet worden
362+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:28
30+
‘Ajax-treinramp aanstaande’
15:13
39+
Van den Brom stelt keiharde eis aan Vitesse-terugkeer
15:00
24+
Vermoedelijke opstelling Ajax: ‘Van ‘t Schip switcht, terugkeer Henderson’
14:44
16+
Heerenveen-smaakmaker vraagteken voor PSV-clash
14:30
7948+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
14:16
598+
‘Liverpool doet ferm bod, Te Kloese reageert’
14:00
36+
Het Feyenoord-talent dat klaar is voor hogerop, slapen de clubs?
13:49
123+
“Als de Ajax-spelers dat niet aankunnen, zijn ze dat shirt niet waard”
13:34
118+
Bosz bevestigt horrornieuws: “Kapot van, verschrikkelijk”
13:20
131+
‘Groot gevaar gevaar Liverpool-aanstelling Slot’
13:02
80+
FC Porto doet opmerkelijke ‘Conceicão-onthulling’
12:47
460+
‘Slot heeft beslissing over Liverpool al genomen’
12:33
476+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
12:18
327+
Grote update over Slot en Liverpool
12:11
26+
Bram van Polen (38) hangt kicksen aan de wilgen
12:00
14+
Spotify-playlists Feyenoord: Andrea Bocelli en rap uit 020
11:48
224+
‘Frenkie de Jong lijnrecht tegenover Barça’
11:33
425+
Oud Ajax-spits terug naar Amsterdam als opvolger Brobbey?
11:18
139+
Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan
11:03
518+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie