Advocaat legt uit hoe hij Feyenoord tot leven heeft gewekt

Foto: Advocaat legt uit hoe hij Feyenoord tot leven heeft gewekt

Onder oefenmeester Jaap Stam liep het voor geen meter bij Feyenoord, maar onder coach Dick Advocaat laten de Rotterdammers amper punten liggen. Hoe heeft De Kleine Generaal de traditionele topclub in hemelsnaam tot leven gewekt?

In het Algemeen Dagblad reageert de geroutineerde trainer: “Die vraag blijven jullie journalisten maar stellen. Jij schrijft je verhalen toch ook anders dan collega’s? Ervaring bepaalt bij trainers vaak of het succesvol is of niet. Zo heb ik mijn eigen aanpak. En eigenlijk heeft die aanpak overal succes gehad. Ik doe wezenlijk niet veel anders dan pakweg twintig jaar geleden.”

Advocaat vervolgt: “Ik beperk me eigenlijk altijd tot de kern, tot het voetballen. En dan ben ik heel duidelijk. Ik vertel wat de spelers moeten doen. Daarna is het aan die jongens. Het draait wel om afspraken. Je kunt niet tegen spelers zeggen: we spelen 4-3-3 en succes vanmiddag.”

Niet? “Nee, natuurlijk niet. Ik maak ook duidelijk wat ik wil zien als we de bal niet hebben. Dat we mensen achter de bal moeten hebben als de tegenstander de bal verovert. Ik vertel wat de aanvallers moeten doen als de backs van de tegenstander mee opkomen. En dan dient iedereen zich aan die afspraken te houden. Iedereen heeft een taak. En duidelijk, dat ben ik. Mijn hele leven al. Dat het allemaal beter moet, lees ik vaak in de kranten. En dat hoor ik ook op televisie. En dat klopt ook wel. Maar Feyenoord is gewoon een nare ploeg om tegen te spelen. We verliezen weinig en pakken volop punten. Dat is niet zomaar.”

Had jij verwacht dat het zó goed zou gaan?

  • Ik wel
  • Ik niet
707+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie